『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
唔一定 有朋友 97年一月同三月出世
身分證簽發日期係9月 send email去HMPO check完一樣發現係有BNO嘅
想問下依家副簽係咪唔使簽埋兩張相寄過去喇?
我早幾年搞要搵人簽
但係依家幫屋企人搞好似冇左呢樣野?
Upload左張相已經ok??
97年出世
登記BNO到97年9月
thanks
所以97年6月30日或之前出世嘅case 如果身份證係97年7月至12月簽發嘅,最好就SAR下啦,身份證大法唔包呢啲人一定有,因為可以係因簽發特區讙照而取得
A 嘅第一段係講included child case
第二段係講緊included child case 唔見咗嗰本有印佢名嘅護照嘅情況要點做。嗰本嘢本來就唔係申請人嘅,做咩要幫人報失。

你唔見咗你嗰本獨立自己一本,當然你quote出黎嘅呢兩段都唔關你事。

你online報完失係唔使再填LS01,你鍾意簽多張我唔阻止你但無需要。
父母係內地結婚
係咪要揾專業翻譯機構去翻譯本結婚證

以為副簽最煩
原來呢d細微位先最攞命
大陸文件算把啦,而且父母資料同文件通通次要,最緊要本舊證,交唔到嘅嘢寫信解釋!
唔知宜家做到幾時嘅申請呢
幾號開始process架?
個個ching 都r moran 簽
但我係 STEPHEN JONES簽既
佢哋唔係做死一條友簽收嘅
得一個會簽到手軟,屌晒老母
使唔使傾埋邊個簽收
明星咩頂你班友仔
我完全無交父母,祖父母野都ok

最緊要係自己嘅文件
將來平到權
去mail room逐個簽名握手
捐錢呀,三十幾萬有效護照持有人,捐咗嘅一萬人次都無,世上無不勞而獲嘅嘢,債主去債仔屋企追數,揸車都要油錢,搭車都要車錢啦,有事先鍾無艷,無事就拎去墊煲底,屌啦媽

快啲拎銀紙收我皮
其實簽收黎講
一百份同一地點既唔係應該電子化一野簽晒咁既咩
好似送貨咁GROUP埋晒一LOG野咁做
對住速遞個人可能係
對住自己嘅computer system就慢慢逐個pex no打落去
無咪寫信解釋囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞