『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
原來系統會咁自動快啲
其實bno一開始出,都係黑硬皮手寫嘅。另外登記bno唔使排隊嘅,郵寄都搞到,同依家特衰做法差唔多。排隊係申請歸化入籍,攞到張歸化證書再搞bno使鬼再排隊咩,唔識嘅最多去護照辦事處攞籌啫。
你諗返當時派$4000嗰啲表格社署點樣做
個道理係一樣
公務員心態,就算私人機構做批核都係咁,日日打杖,清到咪清囉,有人催咪搵吓,搵到咪做快啲囉。
你有ref no啦!即係報失程序已完,唔使打咩電話喇,課金啦!
其實唔止差一兩日,因為being process 係咪落到pe手無人知到,可能又係擺一輪......

好期待了 叫老母快啲影印自己啲文件先
由見到有BDTC知道佢冇BNO 依家收到SAR Email知佢有
個過程真係好開心
好在有呢度咁多位巴打極力提我SAR
我愛大家
你冇事就會推佢比人
你出事就係你自己問題喇
睇頂置
報告下,6月3 hmpo簽收咗,頭先update咗doc received
報lost之後要交嘅文件會少啲嘅,唔需要擔心,祝伯友一切順利。
我估呢......總之就係求其同就手兩兄弟搞掂晒
哎呀。。
我見我媽細佬有我就直接幫佢報埋lost添
fedex高質
我上個月寄件去美國
唔洗一日就收到
congrats
btw 想問下巴打等左幾耐?
我等半年都得,最緊要俾我知佢地收到我份申請
大概知你睇邊個,條友後尾被hmpo要求補交副簽。根本佢係要揀others,揀另一個小心要你後補資料晒多筆郵費
有冇人試過喺外國申請,你地照話自己住香港定話自己住緊外國?
你住邊就報住邊
香港對於英國嚟講咪又係外國
好多個post之前好似有巴打試過日本申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞