『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
一日爆 post 都試過啦
有優惠呀
我12號簽收,16號扣數
想問寫信無法提交文件個理由個template點寫
之前見過搵唔返出黎
XXX is missing because YYY咪得囉
將堆嘢砌返做formal letter啫
5號簽收
尋晚轉左Documents received
純粹分享下資訊
有無巴絲 依排DHL左去 UK?
DHL 話16號 送到&簽收左
但依家BNO個邊都未update
parent ' document
要交
-full birth or adoption certificates for both parents

-naturalization or registration cerificates for both parents

父母唔係住uk都要交呢d資料?
以上兩項都無

點搞
睇頂置
望個post個標題讀一次
睇doc
對唔住岩岩讀左100次
幾號approve?
五月尾已經經上報失,但無ref no.
六月再網上報失都係無ref no.

但係印左LS01張表連同申請表一齊速遞去

身分證大法係中左兩個

身分證簽發日期係0x/97
係咪唔一定要06
如果唔係嘅話咁我就全中啦
唔係97出世喺要全中
唔係97出世
早過97
不過身份證首次簽發日期係03/97
97年3月即係全中啦
01-06/97都係中
我以為一定要係06/97
等update真係好漫長
要6-97或之前簽發,你有無清楚了解份doc?做乜要寄LS01同申請表?你想人哋收多筆處理費?知唔知紙本申請貴啲?點解要報兩次失?你覺得人哋好得閒剩係做你一份?你似乎完全唔了解你有咩ground去續證,成件事一知半解,以為俾咗錢就一定搞掂?

依家你個申請會交PE批核,批唔批會再通知你,無得急,你依家數起三國月後無消息先再問啦!因為你自己將件事搞到複雜晒,我係PE第一時間攞埋一便先,反正報失程序未完,慢慢處理!舊年正常返工日子,類似嘅有人等足三個月,依家返唔齊工呢就
Send email 問Officer 佢叫我報多次架師兄
份doc拉落d全白色睇唔到呀
而且唔係個個人申請都係睇到連登post先
我上google 搵教學咪又話我唔識自己搵一知半解乜乜柒柒做伸手黨
我係跟住教學話要LS01嘅
填完保險d唔岩咪忽略囉
唔通等差緊份先寄
原來你跟咗其他教學,仲睇唔清楚份doc,難怪你成件事偏離份doc咁多,亦唔了解身份證大法同報lost啲情況!咁你可唔可以放圖上嚟,睇吓邊啲位白晒睇唔到,等樓主跟進一下?
SAR 有無試過
耐就耐D
但佢地會覆你有定無
不過我記得我有朋友整係無send Ref. number
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞