『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
5號簽收仲未轉states
等下啦,我4號都仲等緊
2/6寄FedEx, 4/6簽收,
今日documents received
因為郵政其實就係一件非常政治嘅物體
一個國家郵政機關嘅服務完全代表政府效率(雖然好多都私有代咗,但都受政府監管)同社會發展

英美真係垃撚圾
北歐香港日本就世界級
其實佢working days係星期一至五定至六?
你當一至五先啦
舊時一至日都有approve 紀錄
而家唔敢講
睇咗doc
想問F4文件大家影印係縮A4定A3?
如果A3可唔可以對摺?
一樣啊
我fedex都送到左幾日,但信用卡都未收錢,好奇都想知係咪walkin都有優惠
DHL 賣晒廣告嘛
其他好少可有廣告
Scale dhl 係最大,但寄文件去英國三間service 一樣兩日到,所以一定揀最平果間,貴啲唔代表唔會寄失,好多時寄失係甩咗張label 變咗無人認領件
放心,一定會收你錢

捐錢呀,隔咗一日都郁唔到1%有無搞錯呀,咁難得善長係自己,受益人都係自己,咁都唔支持下。Hong Kong Watch 真係有做嘢兼做到嘢架,BN(O)有擴權嘅機會唔少功勞黎自Hong Kong Watch

https://www.justgiving.com/campaign/hongkongwatch2020
我兩個禮拜都未收錢
全部影成A4啦
5月2 document received 6月17 approved
update下進度
試左兩次都一星期內扣錢
如果fedex速遞
你地係咪去文具店買定個靚靚公文袋?
定買個盒
Walkin佢有個袋比你
我諗住上門取貨呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞