『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

朋友定義並唔止相熟嘅,同學師長同事上司下屬,長輩嘅朋友,朋友嘅家人等,識得你認得你,肯幫你簽就得。

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
你話呢
簽收咗咪得囉,我都唔明驚啲乜?寄緊又驚唔到,到咗又驚唔見,排咗隊又驚慢,批咗又驚收唔到通知,份件到咗港又驚自己收唔到..........
少人用啫,快過平郵郵,平過主要速遞,總好過sf吧!
早過你process

仲process緊
我懷疑都係同一條友,個名辨認唔到咗仔細
我果個係L.moran
究竟有幾個
我睇supporting documents唔見有request我要交出世紙&父母出世紙、結婚證書,但我朋友堅持話要寄埋,諗緊究竟係我睇漏眼定點明明睇官方指示係列入父母BNO included child先要寄以上文件上嚟問下confirm先
簽撚到手軟
補啫,有咩會補唔到?來嚟來去1.副署(主要因為無交)2.地址證明 3.相 4.身份證(可能底面唔齊,可能填表算),以上可以電子版本去,5.出世紙正本(呢樣比較少)。父母文件?included child本bno算唔算
系統要乜俾乜,每個人背景唔同,千祈唔好比較!你嘅所謂理解亦完全無關係。唔需要懷疑,你見到要求你交乜就交乜!
根本就係得Moran 一條友!
夠做啦
same batch, and eventually received the email of document received.
btw, https://www.justgiving.com/campaign/hongkongwatch2020
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞