『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
9:52am on 5 May 2020
7:54am on 17 June 2020
我晏就2點,但睇落快左。應該d人番緊工了
有ref no咪confirm你有本bno,並已經cancelled ,咁就唔使sar啦!
#1 份doc 有寫,睇咗先
64簽收,今日終於HMPO顯示received左我個申請啦
之前就係漫長既等待希望三個月內完成到
me too 岩岩收到簽收左
我屋企人續bno, 由3月中上網續, 到application approved大約成3個月

gov.uk:

4月頭去dhl寄:

而家等收新既bno
我5/6簽收...好緊張....唔知幾時會document received
三至四月份平均每日批唔夠250本bno!近期每日bno申請最少5000,如果英國即刻復工,四個月都已經好樂觀了!當然隨手咁啱攞中你,再快啲都仲得!
冇乜理由喎 你唔知人地揸外國護照咋?
大學professor呢
hmpo收左我份申請1個鐘後就話Application being processed希望快啲批
諗住用UPS運過去 洗唔洗買多個綿紙袋套住佢 定就咁公文袋上面寫個地址?
hmpo發力
收到 thanks 巴打
查理斯透露康復至今仍未完全恢復嗅覺及味覺

英國王儲查理斯透露,感染新型肺炎康復後,現時仍未完全恢復嗅覺及味覺。查理斯由夫人卡米拉陪同,探訪格洛斯特郡皇家醫院,與醫護人員討論自己的患病經歷。今次是英國實施封鎖措施以來,兩人首次公開露面。他們與醫護人員都保持兩米的社交距離,並在打招呼時,以雙手合十代替握手。查理斯在3月確診感染新型肺炎,並進行家居隔離,其後康復。他表示,對其他患者的情況感同身受,自己病情不算嚴重,已經非常幸運。卡米拉讚揚醫護人員表現出色,反映英國人的最佳精神。

同一日...好驚寄失
要等佢received 先安心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞