『薪火post』BNO 續期資訊(85) HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
lm
去到搵hmpo做PE
最緊要唔介意,做返低階層次工作實有。
廣東話PE FOR BNO
預佐, 身為IT9的小弟, 近期考慮報職工盟D水電煤課程.

預備過到去搵唔番IT本行, 都可以做呢D基層工作.
水電佬缺人做,依家呢類工作係東歐人多!
報失咗得咗成個星期英國個邊都係未比email我打電話過去,有冇人知得等幾耐,係未太多人申請?
星期六日你返工?
睇頂置
屋企人退休果時去hea5年有無得諗
定一定要做野
你睇返之前個d 先啦
我係講緊上個星期四已經有人講2-Jun 簽收個d update 左
到星期一都仲係update 緊2號個堆,
今日都好似仲有人話係2 號簽收今日先update
問題係住屋 好似外國人去租屋好麻煩
第一要生存到,衣食住行搞得掂係基本,唔使攞佢福利直到攞到bc為止。同埋睇情形,暫時對已成年非bno子女無著數。

真係有細節先再諗啦!
同你應該係同一批寄到,仲未收到email
話就話14個工作天,但等待既日子好難捱
開間中菜館就夠生存啦
隔離飯香
No, BNO唔係外國人. 計British National.
平佐權之後就更加係英國人, 租屋唔應該會有技術上大問題. 唯一問題係你願唔願意主動去適應當地社區.
簽收之後就三個月
之前唔記得係呢到定facebook睇過篇報道講移民 話去到搵住屋成日留難你 又要你搵當地人做擔保 不過唔記得佢地係咪揸bno不過到時可能又唔同講法
同一批too,耐心等緊
其實上幾代,好興去搞中國餐館!不過人哋唔會日日食中餐,一係開近唐人住嘅地方,競爭相對大,加上依家太多大陸人蛇,生意手法亦唔同老一輩!總之要過到去先知情況。簡單啲講,你可能好鍾意日本菜,但都會食唔同餐廳,但日日食茶記又無問題喎,但鬼佬夾唔夾到茶記呢
同一批,未收到email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞