【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
因為美國左膠主流一開始已經同種族掛扣
專注反警暴啦,黑人被歧視問題係香港唔係重點。
Pin呢個
掛勾
佢真係毛/PR嚟 唔係屈
所以喺搞手嗰邊立場有人話覺得BLM唔關香港事所以應該安全嘅時候
就已經即刻有人質疑佢哋呢一年係咪困咗喺expat bubble度
因為呢個世界係美國佬揸旗 佢哋話ALM唔得就係唔得 你得罪佢哋係講緊CNN NYT 呢啲國際媒體上嚟抹黑你
yes,個搞手本來個集會唔係社民連嗰個嚟
班搞手本身都唔知香港咩情況 D黑警有幾仆街
俾人問幾句就變咗質疑佢
同埋佢地想搞咪自己搞 點解要我地自己搞
係警甴叫佢取消,但封信行文已經係明屌緊香港人累事
呢班人本身都唔會做啲咩去支持我地㗎啦
就算有 你要計埋對美國政府/議員嘅利益損失先fair喎
有無少少其他名參考下 想講佢哋真係成功喺連登造到歧視黑人嘅輿論
真 有睇過吓社會主義左翼生態
大把獨醒撚陣營鬥左
要反無論點都搵到嘢反
係因為個post內容同名開唔好先比人針住打姐
連登仔又多怨婦同埋啲唔追post嘅人

你開過個post,標題改返做endpolicebrutality
內文解釋返用反美國警暴嚟爭取返BLM supporter對香港嘅支持
應該就會好啲
Tui
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞