【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
點解剩係blm all lives matter唔好咩
當香港人 畀人打 畀人拉 畀人強姦 畀人掉落街嗰陣
竟然要我哋支持blm先?
簡直就好似喺印度嘅強姦之都叫班女人出嚟搞場mlm(male lives matter)遊行一樣
問題係點搞先 遊行姐係大圍捕
我覺得BLM都係志在攞光環
香港種族問題真係唔算嚴重
如果搞要拉埋黑警壓死南亞人嗰單講
佢哋唔理解美國文化同普世價值 又無政治觸覺 根本倒米 我喺好多post同呢班人拗咗好耐 放棄咗 你仲咁堅持 欣賞你
你一講all lives matter 已經比美國左膠群屌死左
老實我覺得無視佢就可以
呢個真
本身都已經係咁屌我哋白人至上 戀殖主義
而家搵到位即刻大吹特吹
佢大選九成輸
家陣connect班左翼差唔多
BLM 點解唔可以係反警暴
可以睇下啲twitter reply
都係fake news+generalizations嗰啲嘢
班pro russia/china communist 常用
係有入紙但冇不反wor,得狗既口頭approve,咁feel unsafe唔幫佢攪好正常啊

同埋事實上係有privilege,我地入紙反國安法連狗既口頭approve都唔會有囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞