【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
其實我覺得搞個重心有d掉轉左,應該係反警暴而引申出xxxx lives matter,而唔係用blm做主題去帶出反警暴
不過講咁多有鬼用咩,你申請到先算
冇錯 佢哋only takes and never gives 不斷要求人哋做咩做咩 但又唔會回報番比人 因為佢哋覺得佢哋係絕對正確 人哋幫佢哋係應份 唔識得禮尚往來
差D比樓主撚死
封信話
1.HKPF問佢地有冇不反
2.冇,因為POPO唔俾佢地搞遊行
3.知道原來Hkers冒犯法風險出黎,就縮左
4.改口話願者出現
5.然後有haters開始攻擊佢
6.Event page比人洗版所以del comments同lock comments

而家←7.好sad因為比人攻擊

所以你唔係要去搞遊行而係要去割左班haters

同大大聲話係POPO唔比佢地搞/haters邊度都有
真,完全係比人抹黑
因為香港人支持人權
一定唔止係Black Lives Matter only
我哋重視所有地區嘅人權問題
所以我哋會關注加泰、泰國
而最直接回應方法
應該係喺Twitter 到打

Where are you when the Uighurs have been send to concentration camp by #CCPChina?
Where are you when Muhammad who is a black American killed 4 white people at 2017?
It is right to pay close attention to #policebrutality, but only #BLM?
There are different colours being suppressed all over the world. That’s the problem.

一定要展示香港人嘅左膠力度
係比佢哋更強更膠
躝啦屌你老母死左膠 呢班左翼本身就撐中共 反侵 撐China joe 我洗撚要佢支持
係twitter post依件事條友已經lock咗account
其實應該係all lives matter
唔係先後問題但係係優先度嘅問題囉
好似非洲你都著重解決糧食問題而唔係解決非洲人肥胖嘅問題啦 玩野咩

學番avi 條片入面問班左膠知唔知道有個白人女人比黑人警察射殺既回答一樣
Not right now!!
忍唔撚到呀
又係俾人踩到上心口
no brainers
bruts
收UK US錢
啲acc唔係假ac嚟
咁又要死忍
個社會真係奇撚怪
得罪講句啦
佢哋根本就由頭到尾都唔支持我哋
我屌撚埋你呀 弱智左仔
開始有人選擇性失明了
改少數族裔好啲
南亞 印度 黑
好多本土出生
都無passport
已經係政策上好明顯既歧視
而家世界性BLM緊
好多唔關事嘅國家都有BLM示威
仲要連同暴力行為一齊嚟
當日豬都懷疑背後有煽動嘅時候,我都唔明香港做乜要叉隻腳落去畀位人入

聲援都聲援我哋本港南亞人
根本呢樣先係最緊要
我哋南亞兄弟畀黑警殺咗,連名都唔知啊陰功
有無人幫佢出聲
南亞係咪命賤啲

講真,啲左膠講咩駛咩理佢哋
佢哋嘅抹黑淨係得左膠同支那左報會攞嚟講
而討厭左膠嘅人係更多
迎合左膠得不嘗失
反而咁多支那人留言認同左膠唔係仲鬼咩
呢個都ok嘅但係冇人會理囉
因為人哋重點係blm 警暴做主題? wfc
你咁大愛就不如搞為是次衝突同無肺嘅死者悼念大遊行囉
人死為大,家下唔計D做假國,夾埋死咗四十幾萬人,傷八百萬。佢地嘅人權生存權係邊?
不過搞得成都只會變
狗 藍絲 左膠 小學雞 打大交
都冇搬過龍門,何來公我贏字你輸
由最初FB Group討論同Twitter thread到呢封公開信條tweet,批評都係集中於搞手計劃欠缺周詳,但又一開始就覺得人惡意刁難又del質疑comment
當中大部分批評者都係支持BLM同想join個集會,問下有咩安全措施都好正路啫
你見呢件事今日先傳到嚟連燈都知唔關啲撐侵撚事

btw 上面話香港唔關事唔需要BLM集會嘅人就錯喇
個發起人真係喺香港居住嘅黑人嚟,係呀香港有來自唔同地方嘅黑人㗎,唔好咁無知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞