【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
根本香港人圍內屌blm味算囉,去到英文地方就好心友善d,兩邊都唔好得罪,人地個運動世界上咁多支持,連阿蓋德都識抽水支持,好心就收下把死人口
大把人本身不滿trump同共和黨支持我地唔支持blm,而家大家仲要去樹敵,cls
https://hk.news.appledaily.com/international/20200612/WJW5Z6E5DDFBZROWRI6KTSSGGI/
左膠虛偽,但係佢地羊群心理
你講兩句支持BLM,反對警暴已經有人轉呔
人地有曬數據
想搞咪入紙申請,到時狗唔批就將個波拋落狗度
批嘅就即改主題加入抗爭元素
我淨係知咁樣落去又多一堆敵人
其實你搞都好難有好大回響,就好似我地想講all lives matter,你地話會spin走個主題,屌返我地轉頭,咁你依家搞呢d都好似spin走緊我地個主題
其二,你搞咪搞,邊個咁把炮可以代表到香港人話反對
利申,平權我贊成,但我唔會幫你爭取特權
講話政府唔俾搞咪得
攪條撚毛咩 嗰班左膠本來都鬧緊我哋㗎啦
而家捉住個位係咁屌7我哋
你睇下嗰班所謂左膠下面啲留言全撚部都係中國人或者係扮緊外國人嘅中國人就知道喇
成個BLM已經被政治化,侵侵對家就係引班左膠出嚟遊行,等肺炎可以second wave,經濟繼續差落去,到時啲人就唔投侵
想攪BLM遊行無問題啊,但唔係E家囉,香港班黑人受到迫害咩?咁多手足俾狗打,自己問題都未爭取到咋
op重點唔係呢樣
你睇下佢下面啲回覆全撚部支那人呢
Agree
咪講社民連有搞過咪得
有冇諗過果堆本身就係對我地有敵意
Agger
就係原本想去遊行啲人驚警暴先想主辦show不反嚟睇
唔知點解最後鬧到好大件事搞到取消咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞