【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
樓主自己英文有問題睇錯野,好心比個post潛啦好冇
你stop police brutality 還好

BLM就好撚做作
我唔知成班鍵盤既見識去到邊。但住美國既我 身邊既土生土長美國人 同埋遇到既人都支持BLM.
連Amazon, PayPal 等等大公司都會聲明支持BLM
美國Netflix 最近甚至都會整左個黑人系列既電影同劇集。
可想而知 BLM係重要到連大公司都要走出黎撐
黑人死關香港咩事?自己都搞唔掂理人地?
而家個勢明係吹到BLM勁高再一腳打到佢落地核
上年Metoo都係咁,一開始由D女人亂黎,之後不斷放料爆D女人又玩幼幼又打老公
你以為西雅圖個自治區放比人佔領冇目的?
而家每一日都直播班人有幾on9呀,捱到幾耐
限聚令, 搞唔到啦, 依家係政府唔俾搞, 唔係市民唔想搞
同外人咁講就得啦
唉 其實我都覺有少少on9, 但我又有左膠朋友將自治區比喻成佔中 左膠係加州、New York 等呢d 繁華既州特別多 不容忽視 (尤其加州係深左)
所以我只希望大家係國際線上唔好彈太多BLM 既野(我地圍講算啦)
我係驚香港人既負面反應影響到美國人既民心
同意我地應該私鳥自己個人反應
今個post係樓主冇睇清楚亂開,由佢沉啦

乜有BLM遊行?聽都未聽過
屌,香港人咁聽話嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞