【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
而家每次出去活動都冒緊險,
就算係行過被咬中,
小則2000,
唔好彩無記者既話,
隨時被消失都無人知

我唔知其他人點諗,
但我自己就唔會因為一班左膠講兩句,
就為左一個自己無咩共鳴既理念去冒險囉
問題係人哋根本connect唔到 親中架喎
種族融和WE CONNECT唔係指支持共産主義同黑人至上主義
你講得呢啲你一係就國際視野差到小學程度,一係就支共打手
至從BLM件事之後不斷有支那打手吹風要香港人差手入去,係外國幫開香港人架外國人都一早提點曬叫我哋唔好入手
你真係有上開twitter?
唔關racism 問題
係搞手問題多
根本同自己友搞活動俾人圍屌一樣
一來搞手唔熟本地context
address唔到人地安全上concern
特別呢個時勢
第二,圍爐圍屌根本係正常
平時本地果班日日都捉鬼/屌人送頭/鳩做
更何況呢個時勢
點撚解呢
佢想搞咪自己搞囉
幾個所謂protestor反對就淆底

咁佢信念都唔係好強
總之,你個人支持blm嘅,就去launch,冇問題,個人選擇嚟

但如果係想借blm過橋嚟講乜9 alm或者end ALL police brutality嘅話,就收收皮。因為ALL people唔係blm嘅目標,你唔會通過咁connect到blm嘅人
屌以為你頭先鬧緊香港人sor
真係想搞咪下次出黎整塊板寫住Black lives matter囉 使乜特登搞個遊行
不過其實我哋最應該用#ACAB
個問題就係民主黨控制曬絕大部分嘅新聞媒體
共和黨嗰班人又係老一輩思維唔識搞好門面形象
仲有侵侵係咁倒米
對唔住我衝動左
我認同呢個方法比較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞