【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
根本上香港無資格搞Black live matter
1. 我哋嘅訴求同美國左膠嘅訴求唔同
2. 幫我哋嘅人想快啲平息呢樣嘢,我哋叉隻腳埋去想點?
3. 五大訴求有一個已經係同警暴有關,我哋亦都對住全世界show 我哋日日面對警暴。有必要特登搞咩?我反而覺得佢哋應該搞個遊行聲援香港
4. 我哋俾對家抹黑咗一年喇,咁點啫⋯國際線會做嘢喇
5. 想話唔好因為人哋講一兩句就模糊咗我哋嘅焦點
係聲援都聲援我哋本港南亞人喇!
垃撚圾nigga開口埋口就Hk rioters係MAGA , 自己就protesters.食屎啦
搞你老母
大量PR造咗個歧視黑人輿論 返唔到轉頭
咁你就應該叫police brutality而唔係BLM

你第一句叫咩係好重要
最後再講多次唔好咁一廂情願咁講乜”end all police brutality”

Blm嘅agenda好清楚,就係警察對黑人嘅不平等對待

佢地唔係關心警察有冇對黑人以外嘅人暴力

你想借blm過橋,但主題係反「所有」警暴,只會更加得罪今次blm示威嘅人
不如咁諗
唔好諗人哋可以為你做咩
而係自己能夠為人做咩
吓吓都要人哋去支持我哋
我哋先去撐人其實無意思
你覺得黑人平權係喺現今社會有需要嘅
你就企出嚟
你覺得世界有不公
你就企出嚟
唔通唔關你事你就要怕畫面唔靚?
你就要怕同主線無關會做多咗?
咁係咪乜惡法都好
影響唔到你就唔出聲?
大家都係為公義 為自由 為平等
有何不為?
樓主係咪五毛倒米?
咁就咪用BLM,連人哋係咩都唔知搞咩BLM,仲有你知唔知入面一大班共産主義者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞