【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
BLM不嬲係美國跨黨派共識黎
你冇野下化
咪撚玩啦
自己嘢都未搞掂
不嬲每次有活動都有手足舉blm牌單膝跪
咁恭喜你又多個敵人囉
美國黑人都無為香港抗爭遊行
點解我地一定要支持佢哋
你有冇上去Tom Grundy個Tweet解釋呀
我屌 幾個鐘唔知呢單野出左個POST

BLM遊行集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局
https://lih.kg/fAkBaS
咁你又舉人地國旗話
想要爭取好似張國旗上面代表既民主自由?
black lives matter
呢三個英文字點解
樓豬英文小學程度都冇?
咪on9啦,我好多歐美朋友都話佢地e家係俾班黑人同白左道德綁架,唔參加BLM就即係歧視,白人主義,佢地好多唔敢出聲因為會俾班黑人私了
同埋外國啲商鋪已經屌柒緊班左膠掛住遊行唔使理武漢肺炎,佢地好難得先開始可以復市,班左膠又跑哂出嚟聚集
本身係美國政治界之間攪出嚟嘅鬥爭,唔關事唔好踩隻腳入去啦,聽Solomon話唔好搭入兩黨鬥爭ok?
篇文講撚左啦
問題係佢話香港人唔比佢搞仲鬧佢呀
一係就大大力澄清,一係就搞
左仔情感勒索玩得叻過你地啦
BLM 撚係兩黨鬥爭
黑人平權、反警暴都係兩黨字面上既共識
個人係覺得即使心入面認同共和黨多啲
兩邊都唔得罪會係對香港人最有利
但一嚟唔多連登仔/香港人咁諗
二嚟呢類draw國際attention嘅嘢都係預和理非
但狗一定唔批 而且仲大大個限聚令做藉口 咁仲點遊行集會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞