【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
好撚痴線
我話借BLM反警暴呀
Peter仔唔怪得你比人屈五毛
其實endpolicebrutality係好好
警車車向示威群眾 水平發射(鎮暴)子彈
暴力對待被捕人士 跪被捕人條頸
呢啲都係港美共通
係連美國地方警察局都承認有問題嘅行為
共和黨想怪都無ground去怪香港人,唔怕得罪人
本質上都係有啲路西法效應嘅feel

不過對住港共要諗辦法搞可能要花啲工夫
亦都要說服下自己人
香港日撚日都反警暴
屌番香港轉頭係咩玩法?
左膠 :alm 即係極右啦
大家幾時先明左翼香港本身已經connect到

但左膠係無辦法connect到㗎
左膠圍內不斷鬥左鬥批鬥
無論做咩都會有更激進嘅左膠屌你唔夠左唔夠政治正確
吃力不討好
唉我放棄
由佢地講啦屌
搞唔起就算
上連登勿認真
有冇諗過根本係同一班人
我最多係唔出聲 但係話要喺香港搞返場blm 歡迎嗰班左膠喺香港申請
唔好喺度話畀人屌幾句就唔搞遊行
Blm示威嘅「反警暴」係特別指警察針對黑人嘅過度武力
唔撚係所有警暴
唔係「佢」 係peter攞料s
仲有其他acc一team
你要睇曬成篇文同搵返再早幾日啲threads追先得
搞手同為佢護航班人,部分講法真係離地到離譜
你睇grundy代貼呢條tweet下面,一樣有人(唔少係連登仔講嘅twitter左膠)反駁佢呢封信有咩指控不實
香港成年前都搞緊反警暴啦 傻撚左 未訓醒?依家香港都搞掂 走去反美國?
push
今時今日香港有不反遊行,唔理係肯定會勁多人參加

但係根本冇可能批,其實是咪有d外國左膠唔知香港已經唔同晒,每一次抗議,上街,甚至唱歌隨時都會有被抓捕風險,要佢地明白呢樣似乎野更加重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞