【突發】你知唔知我地而家係Twitter比人抹黑緊 話唔比人搞BLM遊行

569 回覆
235 Like 200 Dislike
MAGA我就無所謂 唔care
rioters? 真係雙重標準
再加埋下面埋抹黑
咁都要照足晒佢哋意思做同之前白人幫幾個blacks錫鞋有咩分別?
我哋樽鹽淨返幾多
俾完支共 淨低嗰幾粒鹽要俾呢班垃圾拎埋?
如果唔係話要主動connect
只係想香港人比啲左膠屌太親共和黨/帝國主義果陣有個擋箭牌用,講得出香港都有過遊行/集會反美國警暴呢?
Floyd死喺警暴上面
好難相信連個擋箭牌嘅效果都無
以香港人標準性格西到仆街黎講,唔出聲已經係幫到手的表現

不過入紙根本唔關香港人同唔同意事,係人鍾意都入得架啦,搵到人帶隊跟住吹雞,吹到幾多係靠自己本事架咋
個搞手跟本冇撚考慮過參加者既安全
離撚地到痴線, 真係老鳳要人支持咩
唔係衝唔衝動既問題
你係咪根本無睇完封信就開post?
d snowflakes真係麻撚煩
標榜做自己唔好理人地點睇
好啦到真係有人持不同意見
就聚焦曬喺嗰度
明明大部份人係支持嘅都好似睇唔到咁
覺得全世界都係haters
放棄又唔使嘅學下台灣教授講
由少數精英搶閘造成既定事實先囉
我自己就唔會出聲啦 不過你想出聲嘅話 你就去聯絡佢 然後向警察申請遊行記得攞埋不反對通知書
到時咪好多人會出嚟行囉
唔搞好過搞,種族問題太敏感
真係好懷疑有部份外國人未跟得切香港情況

美國遊行,會面對警暴,但警察犯法,只要民意夠強大,民選政府都唔會保佢地,公義係可以彰顯

香港遊行,警暴就梗加啦,政府會保佢地,
示威者呢?合法遊行都可以變非法,唱歌又拉,悼念又拉,排隊食野又拉,放工經過都拉,香港人出黎都要左鐸右鐸,左計又計,驚被捕後被消失,驚收手機,驚無端端俾人搜屋。

佢地要明白,自由真係唔係理所當然,一年前我諗多數香港人都未必明,一年後,連最和理非既都醒悟,出黎都要勇氣,莫講話做搞手,隨時屈成煽惑暴動
你個POST 簡直FAKE撚晒, 有冇睇過封信先開POST?
要講都唔係我哋阻止佢搞啦
係香港政府用限聚令去禁止佢哋搞
關我哋個陣營咩事?
真係屈機點都係我哋錯

一定撐trump就係反BLM拉,原本BLM就關Trump撚事,起因結果係都係關州長事,係個黑人死者俾人利用咗來反trump,黑人歧視至少幾百年問題,奧巴馬時期都有,咁關trump咩事
世界大把人慘過美國黑人,只係非洲黑人已經係,佢哋架blm係冇包其他國家黑人
ALM有咩問題唔撐黑人至上主義就係因為驚輸?你都弱智
只係因為BLM太多人係只係為咗利用而支持,呢個並唔係我所認可架正義,佢哋做架野都唔係真係幫助黑人,極左極右最後都係會害死人
番去讀多幾本歷史書再出嚟講政治拉
敵乜鳩人
大把人反感
Hi 俾你賺多次錢

就算冇搞,民主黨都唔會因為咁而突然改變對香港嘅態度同策略
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞