『薪火post』BNO 續期資訊(80) 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
我哋以前一直講開,系統要求你副署,不等同你真係需要副署,系統無要求你副署,不等同你真係唔使副署。

而為03年前非英國本土機構簽發嘅護照全部當首次申請,所以系統會叫你副署。

如果你哋揀咗簽發機構係英國本土機構簽,咁本護照要1994年前簽發先會當首次簽發。

我諗你係揀錯咗本土簽發,又係93年後簽發,所以系統先無問。而職員審視個案後覺得唔副署,所以無叫你哋後補。

所以點解我成日講,前人成功經驗唔可以當做日後嘅人都會成功嘅經驗,就係因為每個人嘅情況都唔同
唔該晒巴打
想問問,97前出世冇拎到BNO
父母本身有,如果有填到子女個欄
係唔係都可以續返本BNO?
想問下有冇人寄FEDEX叫你print barcode話要用label print
我用a4紙print完自己痴上去公文袋係咪都一樣
我見佢細字話唔用lable有機會彈返轉頭,, 係咪唔洗理
Fedex收件miss左駛唔駛再約
應該要 要再上網book
想問下佢叫print個幾張紙係點用 我見有成3張barcode
如果你好肯定你自己一定有BNO 就課金, 唔係嘅話其實等SAR 會好啲
唔好意思打擾一下
本bno 05年到期,宜家準備網上apply再寄DHL,因為我唔響香港要搵屋企人幫手
想問係咪寄特區護照每一頁同埋身分證底面 彩色,仲有冇咩要寄去? thx
我唔係好信佢講 唔知回港證當時係咪可以同時申請埋BNO?
啱啱幫兩老簽收咗兩本新bno,仲係用緊紅色皮
個gif
一家三口可唔可以一個公文袋入3份?
定係maximum 2份?
睇你包到幾多份, 我嗰時一家4口入同一份都無問題
睇doc
我頭先睇速遞啲野,睇到fedex 同DHL都係一個envelope 淨係可以放0.5kg,多過0.5kg就要多一個envelope
你哋唔小心啲爬文,我哋就唔使答到嘔血,真係少啲心血都唔掂!
舊bno有就唔使麻煩,以舊bno為準。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞