『薪火post』BNO 續期資訊(80) 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
以往係耐,重要好耐。今年開始有跡象快咗,之前有巴絲上嚟問相同問題,問問吓嗰邊都俾咗回應佢,叫佢補資料。
唔好諗太多多餘嘅嘢,無人得閒理你本嘢幾時簽發,唔通我一直到期就續嘅,續到本新嘅我頭一年就特登唔幫人簽?唔合邏輯嘛
岩岩申請左
佢寫出世紙都要俾正本佢,想問下係咪?

有frd早兩年續左話副本都冇俾
係咪改左?

Thanks
成個系統都轉咗
無改!但由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。
支持希巴
Thanks 巴打,咁我交photocopy先

想問埋佢要埋父母出世紙同結婚證書,冇既話係就咁唔寄定寫張野解釋好啲?
想問下要交文件中naturalisation or registration certificates for both parents,父母都係英屬香港出世係咪唔使交嫁?唔該晒
唔使
系統要咩俾咩,俾唔到你寫信解釋!
佢話要歸化或入籍證書,你父母無,咪唔使交囉。
系統要咩俾咩,俾唔到你寫信解釋!
我本特區護照6月就過期, renew bno 會唔會有影響? 定係renew 左特區護照先再搞bno renew?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞