『薪火post』BNO 續期資訊(80) 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。
想問 出世紙寫 chan tai man, 但18歲後拎hkid 果陣加多左chan tai man peter.

而我舊本passport 係叫chan tai man, 咁可依家續bno 可以點做? 需要補交改名契?
thanks
多睇doc保平安
我都卡咗係呢個位
1. Ask someone to confirm your identity
Sign in to check who can do this and provide their details. 

但係又冇位叫我下載副簽form
普通續BNO 係咪唔洗副簽張證件相?
睇DOC
登入咗未?
94撚 若果得出世紙 而又冇果陣既兒童身份證 係味已經冇機申請到
政府明安排兩班特別航班接滯留尼泊爾港人返港,料接約330人
有無影護照相app好推介
手機就咁影啦,唔使apps㗎!
應該係啱啱佢系統有啲問題
登入咗出error
而家okay la~ thanks thanks
可能每日過萬香港人申請

從未見過速遞門口要派籌咁大鑊!可想而知其實疫情之前郵局個海量!所以時有慢件都情有可原,依家證明,速遞都有食唔晒嘅一日!
fedex conuter多唔多人排隊
報失左一個星期都味有email叫我打去
想問下有啲文件係中文 駛唔駛搵人翻譯或者寫信解釋?
咩文件?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞