『薪火post』BNO 續期資訊(80) 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
唔會
有咩會EMAIL你
You can send an email to HMPO to amend
DHL 要幾錢?
打HOLINE問
係。

因為唔想搵文件。所以試報失,結果仲比少左文件,爽
佢地都有呀,我扯老豆衫尾的

咁我而家入番apply first passport有咩野唔同?係咪照入哂,跟番個list執就得?(我見p2話可能要整第二次..錢同時間都唔想㗰。。)
Fedex 380幾,幾平
成家都有就簡單

apply first passport

“Do you have a naturalisation or registration certificate?”

填寫歸化證明號碼(右下角)

1. certificate of registration as a British citizen
2. 出世紙
3. 英國以外護照副本
4. 地址證明
我屋企人岩岩renew完BNO
我可唔可以搵佢副簽?
正常係所有親戚
不過
後果自負

BTW
鐵丁
其實文件係咪比多無壞
我阿哥黎 佢上個月renew完
副簽搵區議員搞
如果佢簽到我唔駛搵其他人

btw 我唔係鐵丁
唔夠都係叫你補寄姐
你同阿哥冇血緣關係
唔該哂,我本身仲諗住填下方左上個certificate no.

不過有呢份野應該都係攞bno?
certificate no.先係

British Citizen, BC 英國公民
有冇EMAIL叫你打過去
認真問 姐係得定唔得
唔得
以下人士絕不可以擔任為護照申請的副署人
-申請人的親屬(不論是否有血緣關係)
-你的伴侶或與申請人居住於同一地址的人士
-於HMPO工作的人士
-醫生,除非該人士真正認識你(如好朋友)以及能容易地從你的照片中認出你本人的樣貌。
咪姐係唔得囉

見你個名再睇conutsign條友個名似到咁你估佢地會唔知
certificate of registration as a British citizen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞