『薪火post』BNO 續期資訊(80) 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
終於幫人作好封信
雖然都唔算係乜嘢藉口我諗佢哋應該都受嘅
想問下有冇巴絲拎到新版passport
純粹好奇 我嗰本3月19號發都係舊版
upload相果到
影返幾年前張特衰護照相得唔得?

有無人會interview對埋你樣
緊係唔得可唔可以唔好問on9問題,佢睇到你交嘅特區護照木副本咪穿煲囉
已經有,上個post定唔知再上個有人post咗
老豆本bno last 個頁冇我名幫佢續住期先
想請問下

我知道要申請嘅時候要寄返特衰passport 每一頁嘅彩色copy
但我想知如果舊果本特衰(已過期)有其他國家仍然有效嘅工作visa

呢個case 我駛唔駛影返個有效visa 申請bno?定係唔關事?
疫情後會返當地,想將個visa改去bno
咁多人有BC
都同你講咗!只需最update 嘅他國護照,佢哋亦無問你要睇簽證!
手機影都好方便啫
你理解錯佢條問題
巴打係咪特區有visa 依家有bno 洗唔洗通知返個簽證國家搬去bno

巴打我建議你問簽證國,有d 國家可以貼係特區,用bno 入境,但有d 可能no
我係用銀行月結單
未夠一日就18版
係呀我係呢個意思

如果咁樣係唔係申請咗BNO 之後先問?
喺呢個申請BNO stage 就算影埋個簽證比英國英國都無野做到?
佢最後兩段:
呢個case 我駛唔駛影返個有效visa 申請bno?定係唔關事?
疫情後會返當地,想將個visa改去bno

我再答:
Visa唔關事,手上最update 嘅特衰內頁影晒佢,裡面有咩就咩,唔使理之本嗰本,就算有任何有效簽證,同依家申請bno絕無關係!

返去當地時再用bno資料申請簽證,詳情咨詢簽發國。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞