『薪火post』BNO 續期資訊(80) 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
副署唔係專業人士得唔得
睇左了,解決左thx
唔該睇doc
唔該睇doc
唔該睇doc
唔該睇doc
唔該睇doc
唔該睇doc
係到爬文真係心血少啲都唔得,以為自己做漏嘢,結果係虛驚一場
我挑戰下唔宣誓
得出世紙副本成唔成功
唔得就再交文件
屋企人出世紙無英文別名
換身份證加左
舊bno亦有英文別名
係 所以想問有無過來人知點搞
我見網上有得比錢人翻譯 scan比佢就得 唔知work唔work
中國
朋友啱啱send咗份副簽form俾我幫手簽
想問下份form洗啱洗彩印 定黑白就得
驚印錯咗搞到朋友拎唔到
諗起舊system
要埋grand parent 資料
但其實父母結婚證書都有
咁呢D我個人覺得optional
你有填純粹方便HMPO查你家宅咁咪可以快D approve
Work 不過幾錢姐
黑白我試過都OK
依個價幾時既?我琴日無ac 睇報價果陣差dhl $1都無既
副署表有明文講明黑白or彩色都得
報失左果下第二日就搵得到本野, 有冇得cancel 個 cancel 屌拿星,報失前明明搵極都冇

cancel完成之後要寄返本舊嘅去hmpo畀佢哋溶咗佢
唯有係咁,唔該
就係佢份form頭兩頁唔覺有寫
記得之前佢有講埋要actual size印
依句野唔係寫係份form,係寫係比你download form果版到
第一次用fedex呢d公司寄件,真係唔係好識

本身星期六晚開咗account同亂填晒d資料,去到最尾有個label定barcode咁既物體,但因為當時屋企冇printer,等到而家返工先print

但岩先打上hotline叫佢教返我點搵返個label出黎,佢話過咗當日就冇得再print返

其實我可唔可以直接walkin上金鐘門市,放低我份件,叫佢搞但佢會唔會收返我正價

同埋d清關文件都要我自己搞

想講speedpost $245真係好好用,放低件同錢之後就咁走得,咩都唔洗理回復正常果時 大家要好好珍惜,都係慢dhl同fedex一兩日
問過幾間, 一份五六百蚊起,
未問清楚係淨譯定係包證明
有啲叫我send晒啲copy先報價,
個人資料點send啊...

有網友話大陸資料幫唔到啲咩,
直接寫信話遺失... 我可能會選呢個
唔怪得我記得我有見過呢幾行字但係份form唔見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞