『薪火post』BNO 續期資訊(80) 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
打左 佢叫聯絡番passport office
由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。

系統要咩俾咩,俾唔到你寫信解釋!
呢幾日都有類似報告,真係要聯絡hmpo問點算!感覺呢幾日系統都好唔穩定,唔知係咪香港人申請太多
連有無扣數都唔答咁衰
佢話見係成功扣左錢 但都可能hold左筆數
有冇人試過passport office會退錢?
唔好意思,想問下文件使唔使mark低邊份係邊個要求俾佢地方便睇?因為我改左名,所以要多兩個我依家個名既證明文件,但全部都係有我地址既,驚佢地會搞唔清,所以想問一問
我1月寄color copy
想問多樣就係
佢個陣有無話係要original copy定咩
我有少少懷疑佢最近收緊咗?
大佬正本依架嘢 唔見咗都唔知點搞
申請多張寄
由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。
其實出世紙正本喺生死登記署度
你手上ge"正本"只係核證副本
俾錢拎過張核證副本去寄就唔洗驚
Thanks
我想問副簽人 如果係BNO HOLDER NURSE但過左期得唔得...
過左期唔得
想confirm係咪97後issue既bno無得續?
Why not?
你本係BNO的話
點解冇得續
申請登記成為英國國民(海外)的手續必須於一九九七年七月一日前(1997年1月1日至6月30日出生者則限期為同年9月30日前)辦妥。假如你未能在該日期前登記成為英國國民(海外),現在不論在任何情況下,HMPO也不能接受你的逾期申請。

上網搵親都係咁講
你本係BNO的話
點解冇得續
啲邏輯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞