貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
唔係 出口既有齊文件可以
如果連袋10kg以內就可以
打rabies vaccine
澳門帶喵返香港,係咪要魚農處坐180日移民監?
4個月quarantine
要預早book定位
去台灣留學的話可唔可以帶隻貓一齊去?
定係要我真係移民有居留權先得

唔該晒
可以,無限主人去做咩,動物只要做足佢程序就得
好多人帶狗去旅行都得,我老細以前都係
我想問帶狗狗坐cabin.佢計唔計一件hand carry?
因為我諗住咩個背囊同手拎多個喼上機
因為以前有朋友唔識只好係google搵 最後格左幾間揀左個最平嘅 見果個負責人咩都係一個人搞 佢話佢以前住台灣所以果邊有網絡 就咁睇都幾唔放心 冇咩文件support同埋好多都海鮮價 其實政府完全唔知有呢類服務?如果真係出咗問題都唔知搵唔搵到人負責,好似冇王管咁
計hand carry
唔該抽子絲

我黎緊會帶隻poodle去加拿大.
想firm多次,我隻狗狗本身有打到狂犬針.
係咪到上機前幾日去獸醫同漁護處拎健康證明同許可證就得
其實都係架,所以要搵啲有口碑既做
同埋海鮮價係真既,唔同公司個價錢可以差好遠下
嗯 留意狂犬病針有效期
寄倉掛水又會漏點算好?
有咩解決方法?
Thx!
其實我就唔建議飛前幾個鐘,同籠裡面餵食既,避免暈機浪,腸胃不適
我地都係用掛式水樽,so far又ok,同埋你預左個籠就算唔俾水滴濕都一定會俾啲屎屎尿尿整濕
如果想送兩隻貓去英國搵人搞幾錢左右?
一隻唐貓 另一隻唐貓混英短
一隻幾千到萬幾到?間間公司唔同
如果要報價不如tg我? TG furrybabies
無啊都係籠入面痾
想帶隻英短由英國返香港
大概要幾耐時間去準備佢d文件到
同因為隻貓怕人嘅關係,
我同女朋友都想帶佢上機睇住佢
呢個方法又可唔可行?
遲下可能要帶隻唐貓移民台灣,請問要預留幾多時間準備?同埋budget大概要預幾多呢?
問過一間要成$18000...
貓仔目前個半月大,可能佢兩歲左右要移民。
謝謝解答!
唔得啊 BA 同CX都無in cabin選擇
UK番黎簡單 打齊針 一個月就走得
至於英短 就要confirm下航空公司飛唔飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞