貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
英國好似無呢方面規定 無驗呢樣 基本上打齊針 文件齊ok
你預一隻5位數字啦 答唔到價錢
宜家直航得BA 好貴 或者考慮轉機
感謝
快手search一下 藍金剛係cites appendix 1 限制出入口
你要睇下有無出世紙 出入口規定同手續
巴打恕我無做過俾唔到意見你 但我估所需時間都唔短
感謝你 都係諗咗貓貓先
飛台灣真係無客倉簡
寵物可唔可以上郵輪?
或者你問下獸醫有咩建議啊
去加拿大 唐貓 有冇航空公司可以hand carry
如果貂既話,移去台灣or英國又得唔得?
Air canada 如果fit到size requirement就得
可以啊
絲打, 如果澳洲自己搞幾錢倒? 會唔會好難?利申愛心窮撚
去澳洲唔平啊
Microchip, rabies, 打左rabies後4星期抽血,抽血後180日後可飛,book 機票,permit, health certificate, book quarantine centre
一隻動物計,最主要費用就
獸醫費,驗血費(幾千)
Quarantine centre 2000澳紙
機票睇你咩航空公司啦,宜家得袋鼠,5位數
最後5位數一定走唔甩,仲未計雜費
英國/台灣 /加拿大
一英短 2唐貓
要預早幾多準備手續
感謝巴打
兩隻狗都好老,去英國有無得坐船?驚飛機佢地頂唔順
英國睇pin post,預1-2個月
台灣:打rabies針,之後一個月後做blood test,之後180日可飛,預8個月
加拿大:簡單,基本文件,rabies針,好快
唔好啦掛巴打,坐英國要幾耐我真係唔知
同埋其實對動物黎講船同飛機係無分別
倒不如快啲到
驚氣壓佢地頂唔順
其實佢地係恆溫倉同客倉一樣 溫度同氣壓都正常
去中國
兩隻柴犬, 一隻美短
大陸限一人一動物 多過一隻就當commercial
microchip, rabies
[url]新加坡就Microchip, rabies vaccine, 做blood test 30日後可出發
狗牌,Health certificate,杜蟲等基本野[/url]
成個過程包埋飛會around幾錢左右?
Sor呢到答唔到價錢
我想問下
移民去美國
一隻西摩一隻唐狗
有無得唔坐Cargo
有無邊間airline得?
或者去加拿大再轉得唔得?

唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞