貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
要分三轉
其實係睇兩樣野,獸醫證明,同埋航空公司規定
即係獸醫寫咩種就係咩種,當然如果有啲望落有啲似mix可能會寫crossbreed
唔同航空公司接受同唔接受既都唔同
有冇話大約幾錢
同埋我想問下寵物搭飛機係咪一定要寄倉?
係,睇下有無屋企人一齊去?唔係就excess baggage,其實cargo, excess baggage都係坐恆溫倉,不過就無得見到主人囉
佢哋舊時浪浪好冇安全感,想間中望到佢哋。
thanks
1-2萬啦 視乎咩寵物移民公司,定自己搞,用咩獸醫等等
係,要寄倉,同人一齊飛就買excess baggage,唔一齊就cargo
起行前除左搞手續 我都建議提前做crate training, 等佢地熟習個飛機籠,係裡面玩,訓,覺得舒服有安全感,你可以google下
可以飛果陣係籠放件有你味既衫,會令佢地安心啲
運動物都一定有恒溫倉
加拿大,兩隻英短兩隻唐貓。
Air Canada 夏天唔運動物嘅意思係幾月至幾月?
如果要預備文件/打齊針,一般係幾耐之前準備?
落到地駛唔駛隔離檢疫?
如果請寵物移民公司搞,大約幾錢?
謝謝解答
早幾年太多猫狗焗死係 cargo 新聞所以有 d 擔心。要早 d 開始 train 佢哋。
佢地針卡寫bsh...係咪crossbreed會好D
謝謝
又好似無列明幾時到幾時,通常都係問航空公司果個期飛唔飛,佢就會答你,7,8月一定無
英短呢,如果有兩個人飛可以fly in cabin(一人只可一動物)唐貓倉運應該無問題
我諗預2-3個月?鬆動啲
唔駛隔離
寵物移民公司有平有貴,都可以差幾遠下,你可以聯絡佢地quote個價比較下,有4隻貓可以睇下有無得平啲(或者我都可以幫你睇睇不過唔想好似hardsell咁 利申我係做呢行)
Crossbreed可能多啲航空公司ok,都係果句要問航空公司等佢地白紙黑字覆
好彩你提一提,CX真係唔比bsh..不過好彩Qantas可以
呢啲意外既真係一單都嚴多
心酸又心寒

謝蜜蜜解答
之後搭飛機去美國
起飛前聽到好似有隻狗係cargo係咁吠
聽到都覺得慘
其他真係好驚
刪左 cargo 門會驚。佢哋可能會諗點解主人唔見左,掉低佢係陌生環境做乜。 引擎好大聲更增加佢哋不安感。 希望減低佢哋不安同焦慮。
想問下如果目的地係日本嘅手續一隻貓
唐貓一隻,守宮一隻,移民去德國
需要咩手續?
我果隻英國短毛貓,兩歲多,我計劃緊下年3月,趕唔趕得切,同埋收費大概幾多?有無介紹🙏🏻
謝謝解答!
太好喇~ 原來美國唔難
咁到時我唔使擔心帶唔到貓貓去
英短一隻移去台灣有咩要準備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞