貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
想問歐洲係咪Lufthansa可以 (再陸路去英國)
但Lufthansa cabin係咪都有kg限制
無啊唔係開寵物店
可以 連袋唔超8kg
多謝,放心晒
想問下一隻玩具貴婦7歲,比熊3歲。去英國。有什麼準備?如果坐Lufthansa, 可以一齊坐。咁到左德國去英國個程,狗狗係咪仲可以一齊坐?
雖然我隻貓係混種,但鼻都好扁,可以寄倉飛到去英國嗎 會唔會好危險
可以 如果你擔心就問下獸醫啦
如果飛法國再轉船入係唔係會洗多好多錢
唔知喎無做過水路 唔知要幾錢
但如果要咁做,你要係法國辦入境再出境,要係法國搵agent搞paperwork
唐貓 同 布偶去日本呢
打rabies針,做blood test等180日,加其他基本文件
11歲7.kg 既poodle 去美國
坐咁耐飛機貨倉的話會唔會危險?
如果我買多個位佢可唔可以一齊坐?
180日maximum 幾多日有效?
因為我可能過左去搵到屋先接佢過黎
另外知唔知有冇邊間日本航空公司可以接貓係客艙?因為本身隻貓比較細膽
其實坐cargo好安全既,同我地坐客倉一樣,只不過大家分開姐
唔可以,寵物唔可以坐人既位
2隻布偶貓
移去英國 要咩手續大概幾錢?
抽血日起計180日至2年內可以飛(如果合格)
去日本要當excess baggage喎
你預起碼8個月前開始搞喎,打完rabies要1個月後先抽血
英國可以睇pin post
2隻13歲貓會唔會唔比坐飛機
岩岩植左AVID chips 同打左Rabies, 等兩年validation period 再安排抽血驗RNAT
兩年?打完rabies 30日可以抽血喎
航空公司無規定 有獸醫簽健康紙就得
我既意思係就返兩年validation period 個期再安排抽血做RNAT
如果去英國帶兩隻唐貓,唔想佢地要坐cargo,可唔可以搭去法國再陸路入英國?
我見法航好似可以hand carry上機
I see
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞