貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
咁大隻狗無得in cabin喎
小型狗貓先得
你當hand carry行李咁大
英國個籠要幾大?

睇英航要26x18x19吋 唔知有冇睇錯

其他airline係咪都差唔多
視乎你隻動物幾大
普通唐貓 十磅唔夠
係咪大過26吋就ok
小太陽鸚鵡 英國 thanks
帶佢澳門三兩日旅行,有咩手續?
坐Cargo 一定好驚好慘
Microchip, rabies, health certificate, import permit
其實我覺得做好crate training ok既
13,14個鐘
唐狗仲要原本係浪浪
好細膽
異短做過開鼻手術
有冇機會走到
你要問下獸醫喎
樓主有冇做過金魚街廿蚊粒嘅巴西龜 完全冇任何出入口購買證
其實香港有冇冇佐劑rabies打,兩隻貓都老,其中一隻曾經大病
隻狗又特別大驚小怪疑似分離焦慮
坐飛機已經覺得冒好大險,如果加埋支針個風險真係寧願唔走住
無做過殼孩啊
咁你要搵獸醫衡量下風險喎
其實每隻動物都會驚,人第一次搭飛機都驚啦,所以話要做好crate training唔好懶
唔算廣告啦 樓主已經好有心解答左好多問題

Btw大狗飛十幾個鍾好擔心
可唔可以叫醫生俾d野佢食等佢放鬆啲架
我地唔建議 因為食藥始終有風險 食左藥果十幾個鐘你睇唔到佢有無咩副作用
早啲訓練佢入籠食同訓,等佢習慣個籠,變成comfort zone,飛果日放條有你味既毛巾仔入去
有啲人會事前帶狗連籠遊車河,等佢習慣唔同聲
想請教帶狗仔入客艙瑞士轉機去法國,邊個機場(法國定瑞士)會睇寵物入境文件?
法國,你既目的地
除非你係瑞士入境
如果擔心隻貓坐貨倉去英國會驚,可唔可以去歐洲其他國家先再轉機?
所有去英國既動物坐飛機都要cargo入,除非你經陸路
陸路的話你要係辦埋中轉站國家既入境
請問係咪只做移民,有冇賣寵物用品野?
會唔會有得可以香港飛去somewhere再飛去英國咁樣 然後唔需要cargo?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞