貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
樓上都有巴打問
如果in cabin一人只可以一動物,動物連袋要符合佢size and weight limit, 同埋你要係法國辦入境再辦出境
感謝回復
咁法國入境需唔需要隔離再出境?
平時無呢個規定 肺炎就唔知
唔係貓狗,但係龜
去英國
幾錢?
有咩程序?

me too 有隻陸龜
補充多少少 盾臀
感謝解答
各位巴絲我無做過龜
兩爬首先你要check係咪cites,如果係就大部分國家都限制出入口,要睇番國家規例,要有出世紙,要搞permit 等等 複雜好多
每個物種 每個case都唔同
一松鼠,一金影,一唐貓
知道英國要in cargo
但我搵到airfrance可以坐客艙
咁係咪就算airfrance飛英國都一樣要當cargo處理
如果飛法國轉火車入英國
咁文件上係咪一樣同英國嗰邊搞,唔使理法國嗰邊?
啱啱爬到文了
咁飛歐洲再陸路入英國
係咪唔使同落機個國家搞任何手續?
陸路入到英國境先搞?
唔係啊 同人一樣你都要入境法國啊

第一個如果真係發現都係意外,唯有簡啲可靠啲既航空公司同中途站
嚇死即係佢本身心臟有事?獸醫出發前要做檢查,搵個可靠啲獸醫
去英國BA啦,宜家亦都得呢個選擇,都幾貴
飛機籠要按動物既長闊高計數 https://www.iata.org/en/programs/cargo/live-animals/pets/
參考下
直航都係BA同CX 轉機就有其他選擇不過機程耐啲
題外話其實好多人都擔心寵搭飛機物會驚,其實我覺得對佢地黎講坐飛機,船,巴士其實都差唔多,無論係海陸空,都係困係一個籠入面,外面有奇怪聲
一開始會驚,但十幾個鐘飛機當佢發現環境無變化,無人或其他野出現,當佢發現自己個籠好安全,大部分時間都係訓教
好可愛.
運啊
英短 加 港短
想知去台灣有邊間航空可以飛?
睇到有d航空話英短係短鼻
有d有限制月份搭飛機
如果10月 有咩航空選擇?

感激感激
長榮可以 英短係扁鼻但唔係佢個list上
但你應該唔係想今年10月去?
係想10月去阿😵😵
因為11月個驗血報告到期
係咪國泰同中華都唔得?
兩個都唔得
你問下長榮最近啲機如何啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞