貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
可行,但你要係法國辦出入境手續
要係法國睇獸醫做Heath certificate,再揸車/船去uk
同埋你要確保貓連袋唔超8kg
Eurostar唔俾寵物上
漢莎,air france係細貓狗可以in cabin,都係最盡8kg,好似手提行李咁你要放到係前面坐位下面
上述兩間都係去到德國同法國,如果fit size requirements去到,就可以陸路/路去英國
所有飛機運動物入英國都一定要cargo,即係就算你歐洲飛去英國都係
再講佢地超重了
去問下獸醫先 唔該曬你 如果加拿大係咪都係類似情況?因為佢地好細膽,所以有得揀唔想寄倉
一隻唐狗兩隻唐貓準備去多倫多,直飛15個鐘真係好唔放心
加拿大的話air canada可以in cabin,如果fit size requirements,但一人限一動物
去加拿大簡單好多唔駛驗血,唔駛quarantine
晶片,rabies就得 簡單
air canada可以in cabin,如果fit size requirements,貓有機會得,但一人限一動物
唐狗就可以當excess baggage
唔該曬 如果加拿大嘅話一般大概要幾多錢?問左2間agent嘅報價都差幾遠下
有冇限幾大隻? 我有隻中型狗20kg, 好擔心寄倉會整死咗
你要比較下細項包咩 包唔包機票
https://www.aircanada.com/hk/en/aco/home/plan/special-assistance/pets.html air canada官網有實價參考
In cabin美金100
In cabin唔得啦 係for 小型貓狗,poodle chihuahua果啲,你幻想下佢要塞到係前排座位下
參考下in cabin bag size
Soft-sided
Height: 27 cm (10.5 in)
Width: 40 cm (15.5 in)
Length: 55 cm (21.5 in)
我果隻唔係貓狗 係雞尾鸚鵡
想問下去荷蘭要搞咩手續 有冇邊間航空公司可以fly in cabin 架?
雞尾鸚鵡好似唔係cites物種?你要check下
荷蘭require health certificate就得
Air France, Lufthansa, KLM 都唔準bird in cabin 所以應該都係唔得
好啦 唔該你
Rabies
請問Toy Poodle呢?
請問Toy Poodle呢?
飛加拿大一定要寄倉嗎?
可唔可以放係我前櫈底?
參考下in cabin bag size
Soft-sided
Height: 27 cm (10.5 in)
Width: 40 cm (15.5 in)
Length: 55 cm (21.5 in)
放得落就得
請問成程機都唔可以開袋俾佢伸下出黎?
同埋我比較擔心佢大小便
如果係袋入面痾左咁點算,要等落機先可以清潔?
一坐成十幾個鐘驚佢up到屎忽爛
同埋排泄物有臭味,唔俾換咁咪會臭到其他乘客囉
官方答案係唔得,全程要留係袋內(同埋你唔知附近既人怕唔怕狗)
入袋之前盡量屙左大便先,飛之前唔好食野,放個pee pad入去,你都可以伸手入面同佢換片,濕紙巾抹下既
多謝解答
想問toy poodle 3.5 kg左右
去澳洲
去搞文件例如打針body check, 咁文件有效期係幾耐?
驗血既結果180日後至2年有效
健康紙就出發前5日做
絲打 有無tg可以問野🙇🏻‍♂️有兩隻狗 去澳洲
TG furrybabies
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞