貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
因為我問獸醫 佢叫我搵agent 搞😔
可能驚你唔識搞文件果啲?Agent都一樣係搵獸醫做
一係你問下其他獸醫
有8隻貓around 10歲...咁老會唔會有風險
普通唐貓, 出街都驚到瀨屎瀨尿
去邊到都ok, 但會唔會有國家肯收咁多隻
兩隻港短(唐貓)
去台灣大概幾錢左右
有冇得跟人坐客艙
健康方面你要問番獸醫
只要齊文件,符合程序,所有國家都會收
呢到唔講錢啦 如果要報價就tg啦
去台灣無得坐客艙
英國

6歲+5歲 港短
健康

1歲前街貓,有打基本針,無FIP
英國可以睇pin post
要打狂犬病針(有效期1年內)
機票要坐cargo,無得跟人入客艙(另外如果人同動物唔係差唔多日子出發就要另外搞)
杜蟲
其他基本野,如microchip,health certificate
係啊 9倍 今日話“減價” 變5倍
詳情你可以睇pin post 最近好多人問英國
係咪要整個bno套餐
我建議就兩隻貓一齊飛,搞手續會方便啲,佢地去到新地方又有個伴
老貓就你問問醫生適唔適合飛先
見到個鼻唔算扁啦
忌廉哥果隻仲扁
新加坡,加拿大,英國等等,英國好似要隔離4個月
狗,Westie mix,新加坡
Microchip, rabies vaccine, 做blood test 30日後可出發
狗牌,Health certificate,杜蟲等基本野

都係microchip rabies blood test health certificate 果d 野掛
microchip 係咪universal 去英國/澳洲都得?
日本
邊牧
有咩需要準備?
Iso chip就全世界都得
記得book 定 quarantine centre
https://www.gov.uk/bringing-food-animals-plants-into-uk
巴打睇睇 搵centre of international trade
Microchip, rabies vaccine, blood test 後180日可以飛
Health certificate, 杜蟲
所以你預最少8個月前準備
唔該晒
Sorry我無做兩爬啊
你要睇睇個品種係唔係cites,係咪受管制入口品種,有無出世紙
兩爬複雜好多
好好 thx!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞