貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
睇緊貓貓打晶片啲野
去英國要打ISO11784 11785
但問左幾間獸醫都話香港打AVID晶片
唔同制式
有冇人知點搞
謝謝
兩者都可以的
搞移民大約幾錢?
巴打我呢到唔講價錢啦太多因素影響
機票上落都幾大 唔同航空公司唔同agent又唔同價
唯一答到你confirm既係quarantine一隻動物2000澳幣
我一諗到咁就喊左出來

我隻貓個氣管唔好
真係好擔心帶唔到佢走
兔仔去加拿大係唔係冇in cabin
air canada可以比貓入cabin 咁話隻兔仔係貓有冇機會得 上機前會唔會開籠check
唔得啦 如果有問題佢可以唔俾佢上機 另外唔通你入境申報等等文件填貓?獸醫晶片針卡寫貓?
航空公司係唔係會睇埋入境申報等文件?
上機前航空公司要睇health certificate, health certificate要由獸醫簽發,再要由漁護署加簽
Check in果陣地勤係籠外望一望隻動物,確保ok
落地後要嘟一嘟佢既晶片
任何一環你都無可能呃到人喎
主要係兔仔比貓狗更加容易緊張 in cabin會安全好多但係竟然搵唔到一間航空公司有得in cabin...
如果貓in cabin去美國係唔係都係跟呢個步驟
係啊
所有航空公司in cabin既都係做貓狗
去美國既航空公司無in cabin啊
我睇咗英國嘅官網 同埋好多其他網站都話一定要 iso
但係我都問過幾間香港嘅寵物移民公司 全部都話AVID都ok
想Double confirm英國係咪真係比AVID 9 digits嘅狗入境?
我怕係英國最近先更新措施 寵物移民公司未update得切
係啊 avid ok
想帶3隻貓去英國兩隻唐貓,一隻英短溝唐貓,如果揾移民公司大約幾錢??係咪可以唔同我一齊岀發,貓有冇話幾多個月大先飛得???唔該哂
可以唔同你一齊出發,如果相差超過五日就當commercial transport,會貴少少
要最少12週大
想問詳細啲因我都係唐貓去英國 手續同所需文件會係點嫁??🙏🏻🙏🏻
我唔係樓主呀

準備帶狗狗去歐洲,會打定iso晶片,雖然本身已有avid,但都諗住整EU pet passport,打定先
打晶片,打rabies針(21日後可以飛),訂機票,訂飛機籠,填英國個TOR form, 出發前杜蟲,睇獸醫出健康紙再俾漁護署加簽
大致上係咁
買人既位就唔得
坐Lufthansa 如果佢連袋少過8kg,可以放係你前面座位下
8歲大波絲貓想移民墨爾本 想請問有無公司推介
謝謝
Tg我?furrybabies
https://youtu.be/JG40gJCd9dA
呢到有介紹寵物移民澳洲
https://youtu.be/JG40gJCd9dA

呢到有介紹寵物移民澳洲,你可以參考下!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞