貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
2隻布偶貓 去英國 幾錢同幾耐
打rabies針,齊文件就ok
Lufthansa的話,如果連袋少過8kg可以in cabin
普遍嚟講 多唔多航空公司比寵物一齊上機
柴犬, 去加拿大
係咪可以訂埋同一班機去?
好驚佢哋以為又比人掉低。 佢哋內心好脆弱。
係呀 (我覺得佢地都應該有咁諗過)
但接咗佢地返屋企 佢地喱埋咗兩日左右 , 之後都比人摸 食返嘢了
同埋宜家佢地又更加痴我

要對佢地有信心
聽你講完我都放心 d
我想問,如果長住澳洲嘅人想香港運狗b過來要大約幾錢?
喺咪直接呢邊搵breeder實際啲?
因為澳洲好少柴犬breeder,但無可能突登番香港留8個月再送佢過黎...
有無其他方法?
要坐cargo,會貴少少
機票,文件,身體檢查,打齊針,microchip
預最少2個月準備

唔好意思啦各位巴絲,我真係答唔到同錢有關既問題,其他答到既盡答,因為價錢真係取決於好多因素,航空公司,幾時飛,同唔同主人飛,獸醫用邊間,重量大小等等,次次報價我地都計完一大輪先出
通常去美加簡單就幾千,其他地方如坐cargo要quarantine, blood test果啲就過萬一隻動物啦
如果真係想要個報價就搵寵物移民公司報,比較下啦
如果你指in cabin就唔多
如果連袋唔超過10kg,袋size合乎佢標準就得
你指in cabin係咪?如果寄倉就無限大小重量
如果一年後帶一隻玩具貴婦狗移民美國,有咩航空公司介紹?可以入客艙?定只可以恆溫艙?恆溫艙環境如何?
有咩文件要準備?搭十幾個鐘頭飛機,真係好擔心!謝解答!
如果澳洲有就當然最好啦,先唔講錢,都無謂要狗狗坐咁多個鐘機
如果你堅持要香港運狗過去都唔係唔得,搵香港既寵物移民公司做都得,你係香港搞掂狗牌果啲基本野,跟住搵地方養佢7-8個月,寵移公司到時就運佢過去,就唔駛你留香港8個月
不過過程就好漫長,同埋果8個月你要諗下邊個湊狗

題外話最近疫情關係,我地有客人因為某啲原因急住番外國,貓貓狗狗無機走(好多機取消,唔運動物),結果放係foster直到有機我地再送佢地走
好似無咩in cabin choice, 通常都飛United airline
air canada就有cabin,但可唔可以去左去加拿大先再去美國呢就要研究下
恆溫倉其實即係人坐既倉咁,不過就無櫈,無電視,無歌聽,無空姐,無飛機餐,佢地全程都會留係自己個籠裡面
文件都係permit,狗牌,針卡果啲基本野
虎斑貓,德國要點做?打晶片仲有咩要做?
打rabies針
坐Lufthansa的話,如果連袋少過8kg可以in cabin
btw 跟據呢到非正式統計,原來都幾多人/貓狗移去德國 係咪要識流利德文?
因為漢沙
由一boarding 就開始聽到
Very 心up
請問去讀書都係咁樣㗎咩?
同埋大概要幾耐
人在美國 想帶主子返香港
Domestic Long-Haired
巴打識唔識要點做?
一歲無問題啊,獸醫睇過ok就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞