貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
我無做過兔兔
兔仔去英國要quarantine 4個月 要卜定
飛機方面同貓狗一樣坐cargo

係英國攞返隻貓返香港 貴到on9
呢個價錢係淨係機票?即係大約港幣18k?
如果係老實講已經好平,香港去英國的話淨係機票都唔得
因為我係兩邊住既 平時人坐機票來回都係10k 😹
九月飛英國 一隻貓

如果買ba 機票係點樣買? 買左自己之後點樣買埋隻貓機票
你email去航空公司講你要邊日邊班,飛機籠既大細,重量,叫佢俾個價你
btw你9月飛打好針未
下個星期打,ba官網射我去IAG 係咪即係用IAG個網問?
Many thanks for sharing your experience!
Anytime!
Sure thing!
My pleasure!
Not at all!
Yes
澳洲 唐貓2隻 其中一隻長期病患(貓愛滋)想問係咪冇得帶上機一定要寄倉庫? 大概要預幾多錢同提前幾耐開始搞?
個價係包咩?你要比較下佢地既細項
有無興趣整番個懶人包
去澳洲一定要寄倉
因為要210日前打rabies,最少180日前驗血,所以你預起碼8個月準備
貓貓免疫力低,(係咪有長期食藥?)你要問下醫生會唔會影響rabies test結果。某啲藥或者免疫系統問題可能會令佢製造唔夠抗體,過唔到test。我唔係醫生唔清楚所以最好問番獸醫。
如果咁既情況你再預早啲打rabies同blood test,有機會要抽多次血
去澳洲因為要驗血,quarantine,都幾貴下你預兩隻夾埋埋單6位數
我懶啊
柴犬去泰國thx
Microchip, rabies vaccine, health certificate, permit 簡單
想帶貓去英國
同隻貓一齊坐法航去巴黎
跟住一齊坐eurostar/車/船入英國境點睇?
好似咁樣係可以一齊坐飛機而最方便既方法
兩人兩狗,每隻狗未連籠都超過10kg
去英國有咩方法可以in cabin
唔介意俾貴少少/揸幾十個鐘車陸路入
英國規定動物一定要cargo
香港揸車去英國得唔得我無諗過
你前面唔係講過漢莎去歐洲先可以in cabin?
只係漢莎最多得8kg
有冇其他航空公司大啲嘅重量限制?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞