貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
I love dogs🐶🐕🦮🐕‍🦺🐩 and cats 🐱🐈. I'm a medium size in t-shirts while Jordan takes large size.
放棄毛孩正仆街
生仔無屎眼
金毛size飛英國price range幾多? 旺季淡季差價幾多?大狗邊間航空穩陣?
動物機票無咩分淡旺季,係根航空公司宜家開價幾多
直航都係得cx同ba,宜家如果同人一齊飛就可以cx,如果唔係就ba,ba貴好多
價錢例牌唔答(五位數字),因為變化太大,特別係宜家疫情關係(BA可以突然宣傳升價9倍)
去英國無得坐客倉,如果你一定要坐客倉,可以坐air France or Lufthansa去法國或德國再陸路去英國
價錢例牌唔答
Sor眼殘
去美國 無得坐客倉,如果一定要,可以坐air canada in cabin去加拿大再陸路去美國
No no 係去加拿大 再去美國
兩邊入境都要做,不過兩到都比較簡單
同埋前提係你要兩個人飛,一人一貓,貓要fit到佢袋size requirement
Soft-sided
Height: 27 cm (10.5 in)
Width: 40 cm (15.5 in)
Length: 55 cm (21.5 in)
倉鼠可以點搞??
如果想帶隻puddle 去意大利呢Thanks
睇你想去邊
Requirements同英國差不多
都係microchip, rabies, Heath certificate
想問帶一隻唐貓去Sydney, budget大約幾錢? 手續如何?
巴打呢度我唔覆價錢
去澳洲要提前7-8個月準備,打microchip, rabies,抽血驗血,驗完180日可以飛,去到Melbourne quarantine十日

無錯BA開天殺價,升左五倍,疫情期間生意淡薄,靠呢啲幫補番??
cx宜家有開番寵物,但限人要同寵物一齊飛,同埋唔飛扁鼻
如果within 8kg, 3 都係一個選擇
打算移民去英國
但我有隻貓有長期腎病
幾日打一次皮下水
樓主知唔知去到英國係咪都係睇獸醫就有得買到皮下水自己番屋企打?
皮下水好易買
貓去新加坡係唔係唔洗隔離?
唔洗
細狗去加拿大想坐air canada客艙
但驚佢會狂吠嘈親人 可唔可以搵獸醫開安眠藥??
英國呢?
我唔想佢要坐4個月監,一定會死
細狗fit到size requirements可以坐客倉
但我地唔建議用藥,有風險
你驚佢吠就做crate training
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞