貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
英國
鬆獅
九月左右走,有咩要凖備,手續要預幾耐走到,有冇得一齊走
手續方面可以睇pin post 你預2個月到準備啦 宜家開始搞差唔多
但係留意番,BA最近加價5倍,直航暫時得佢,轉機的話有其他選擇
可以一齊走啊,即係同機但佢係貨區你係客區,英國係無得fly in cabin的
但係未有移民visa嘅,隻狗走唔走得住,因為諗住用bno去先
狗齊文件隨時都走得
雪橇10歲,去澳洲
請問有咩手續同文件?佢到埗要喺Melbourne 坐10日移民監,期間我可以日日探佢?
自己搞同搵移民公司分別大約幾錢?
移民係由頭到尾幫你搞晒所有檢查、blood test交文件嗰啲,定只係幫你做買機票嗰part?
我見除咗用普通飛機籠,仲有啲係用大木箱,邊款會好啲安全啲同硬淨啲?因為我驚我隻狗會咬爛個籠走佬
Microchip, rabies, 打左rabies後4星期抽血,抽血後180日後可飛,book 機票,permit, health certificate, book quarantine centre
Quarantine期間無得探
唔好意思呢到唔答錢 如果需要就tg
移民
公司幫你全部搞晒,你講果啲除非特別講明如果唔係就全包
飛機籠穩陣又輕,有鎖,多人用,大木箱好少人用,清潔麻煩又重,你預隻狗一定會係籠大小便
唔該曬
咁如果佢坐移民監期間身體有事要睇醫生嗰啲,工作人員會通知我?
果到有獸醫睇住佢身體情況
有咩事會通知你
我見有人好緊張果啲會打去問情況,佢話啲人都好nice會update你
如果有長期病患要打針食藥就要預早講定,如果食物方面有特別需要都可以安排
feel到短期內好好賺 想入行要幾耐
都係邊做邊學
但唔輕鬆 差唔多開足24
星期六日假期要番,因為多數呢啲時間啲人帶到狗去獸醫
長途機都係凌晨機 晏就5,6點出發去接客人去機場搞手續,搞完等佢飛埋,番到屋企都唔知幾點
全日都覆客WhatsApp,email,電話
有人要凌晨on call如果目的地果邊有咩問題都隨時搵到人
仲未計肺炎期間航空公司係咁cancel flights,做好啲文件又要再做過,有時啲extra cost我地硬食,試過有客人走左淨低啲貓貓狗狗係香港我地要逐一帶佢地睇醫生,去機場,搞完一大輪上左機航空公司又話唔飛得,又要由頭搞過,都無收過extra cost....
不過最開心都係見到啲客send番相黎,貓貓狗狗係外國過得開心
講講下賣廣告
咁都算
明白,唔該晒
sorry 睇哂成個po
想firm一樣野
英/加係咪唔洗驗血等180日?
唔駛
想移民去英國,兩隻英短但有梨形蟲
睇戰醫話呢隻蟲唔會根治到 跟一世
會唔會唔比佢地移民?
想問下如果有鸚鵡 佢地入唔入到去英國
同埋仲有隻緬因 應該要預幾多時間同錢
Sor1999
人同動物可以同一日出發,或前後不超過5日到埗
多數都簡同步飛
講返係藍金剛同折衷
雀仔無做過 你要睇下係咪cites品種
貓貓就預兩個月啦 你預5位數字啦 都係果句呢到唔答價錢
費事賣廣告 同埋呢期航空公司係咁加價 我答完遲啲巴打爬文見到可能已經唔準
我隻美短就嚟8歲有心臟病自己係貨倉驚挨唔到
去台灣可唔可以一齊係客倉?
搭去基隆/高雄果啲郵輪又得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞