貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
澳洲 2隻貓
想問其實係咪有d私人飛機移民package可以帶入cabin咁
同埋melbourne quarantine係咪完全冇得探佢地?
你有冇做過英短搭長榮😵?
長榮d職員話佢唔知英短得唔得🤦🏽‍♀️
係 你包私人飛機的話點都得,當然價錢會好貴
Quarantine無得探啊 以前都仲得但人手問題所以無得探
英短可以的 你email去問等佢白紙黑字覆你

Thank you柚子絲
狗狗同我都到左加拿大
原來出入境都好易
Ching, 可唔可以分享多啲過程俾大家參考?
例如喺主人方面除左文件以外嘅準備,機上同落機嘅小故事
叻叻
布偶貓貓去英國 幾錢度....
其實去加拿大真係幾易,因為係香港打齊針其實就走得。
就咁係診所拎張健康證明,之後拎去漁護署加簽(一個工作天)就得
台灣
2隻英短2隻港短1隻mix既細狗
一般budget幾多?
見有啲人會搭私人飛機 budget又會係幾多
謝謝
去台灣有無得同狗仔一齊坐 定一定要分開架
想問個健康證明點填同點攞去漁農署加簽?你有冇搵agent?
不要再提機上了
本身預呢排無乜人過去加拿大(溫哥華)。
點知所有航空公司都cut班次,搞到每日得番一班機去溫哥華。
原先諗住12個鐘機程我會偷偷地拎狗狗去廁所比佢出黎鬆下。
因為班機full哂同埋好多廢老同機,搞到自己都淆哂底(連飛機餐都無食)
最後我同狗狗都沒有進食十幾小時
最緊要平安到步
全部自己搞(上連登問)
首先去診所比獸醫檢查狗狗(記得帶齊針卡同狗牌)
之後叫獸醫出張健康證明比你(記得check清楚係咪list哂狗狗打過既針係入面)
你拎住張健康證明去漁護署入form加簽就得。
份form係漁護署個網download。
唔好意思咁多位巴絲呢排有啲忙 我遲啲慢慢覆
英短係好多航空公司分類係屬扁鼻啊 例如cx就唔飛
要分開 無得一齊
想問大狗要一齊坐係咪淨係得私人飛機可以㨂?
係啊
一隻貓幾萬啦,呢排疫情特別貴
唔好意思都係果句呢到唔覆價錢 唔同公司,航空公司,出發日子有平有貴,都可以差好遠下

去美加都簡單建議可以自己搞
私人飛機好少做啊 同埋暫時無
移民英國,養兔仔,但網上冇乜關於兔嘅資料,想問吓要咩手續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞