貓狗移民 你問我答

608 回覆
111 Like 9 Dislike
真係? 可唔可以share 多D details
冇乜details
只係上BA網頁佢冇話唔載
(CX網頁講明唔載)
加上之前搵過一間寵物移民公司問價
佢地話幫我book BA直航
所以我估英航係載扁鼻的
美國預備畢業帶兩隻貓去英國
啲要求係咪基本上一樣?
都係晶片體檢訂cargo機票?
最想知道訂機票大概幾多錢
想移民英國

但因為2隻英短有Fcov毒病,會唔會因為咁而導致唔合資格?麻煩哂🙏🏻
想問問去日本
金毛4歲
摺耳貓5歲各一
唔想就咁掉低佢地
樓主我想帶兩隻貓貓去英國
日子都幾急下
喺係訂寵物機票果方面有啲唔明
依家差搞掂啲文件同埋寵物嘅機票
可唔可以tg我
@fattyoilyugly 傾傾
唔該晒
樓主想請教下
銀狐太 同 poodle
飛英國有冇問題?聽講尖鼻唔比所以想請教下
假如真係唔得仲有咩方法送佢地去英國,養咗7/8年唔想分開
尖鼻無問題喎 扁鼻先難搞
日本要提前搞 程序長啲
可以tg我 furrybabies
一月過英國
帶埋隻狗過去,已ISO晶片
但係狂犬病疫苗我之前係漁農署打既15/05/19 - 14/05/22
想問下我仲需唔需要補打多一次狂犬病疫苗?
唔該哂
仲諗緊經唔經荷蘭再入,始終飛荷蘭佢可以上埋機
不過12月31脫左可能1月要整多本EU PASSPORT?
要再打 英國rabies針要一年內至21日前打
第二個問題唔清楚 tg傾
去番漁農署打就得?

因為我原本想係打晶片到打埋,
但係佢話打完要更新狗牌
要一兩個月先renew到

建議我去漁農署打

但係我有無需要膽漁農署d講我要出國用?thanks
只係因為打咗rabies要更新埋漁護處記錄所以要續埋狗牌,第時你申請health cert去漁護處加簽咁人地先對得返資料。佢問到點解咁早打先講係準備出國囉。

我隻狗早幾個月打iso晶片時順便打埋rabies,之後敏感好彩仲喺診所,唔知關唔關早咗打rabies事,原本枝針係仲有一年先夠期
去Newcastle 係咪只能夠飛London

再轉火車?
你好 謝安琪實寂寞

想知你隻鬆獅走的airline,同埋程序係點?
有無人係搭BA飛london? 揾極IAG CARGO想問資料都contact唔到佢地, 填左網上enquiry form又無覆, 唔知點算
我google search見有人講可以搭air france去法國
再轉車去英國
air france可以當hand carry上機
但限重8kg

利申: 我都想知係咪真係得 我唔捨得我隻貓坐cargo 嚇死佢又嚇死我
請問ba夏天會停託運寵物嗎?
爸打可唔可以講多少少 佢敏感係有咩反應 之後點
好 F U L L 機位少
勁多人查詢 所以覆得好慢
不會停啊
正確
想問帶1x唐狗返美國
8個月大,下個月絕育,宜家50lb左右
應該會同1x屋企人飛,其實長途機最怕狗仔肚餓,又無水無糧...點算?
狗仔係屋企有訓開籠,我地出街狗仔都會入去,但係好痴人怕上飛機cargo無人嚇死佢上飛機用嘅crate係咪唔同平時買個d鐵籠?
同埋宜家武肺 飛機的policy係咪都一樣要cargo?

最後想知...其實自己搞難唔難?定係應該揾公司?THX~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞