移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (2)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
可唔可以講吓法文考試 好似有分加?
我應該考邊隻考試? 啲語言計分睇到頭都大埋
THANKS
CRS計分條link有exactly 寫邊個法文考試既名,好似係
我計埋IELTS爆分都係得441,應該唔洗諗,呢種情況巴打會建議點搞?會唔會可能靠Working Holiday拎到一年工作經驗?定係都係靠讀書算?
等ECA等到2046
但係好老尷既係,我做個行基本上如果係個邊搵到一年工既話,都中硬PNP要求,咁其實搏Working Holiday,搵到有人請就應該已經搞掂
我想問清楚多少少,如果係讀書既話,我依家填CRS個計分學歷個度係揀Bachelor’s degree既,咁如果我是但讀個一年既diploma,係咪就當係Two or more certificates?定係都係有d咩限制?我見canadavisa有人解答係,只要係完成左一個3年以上既program之後再讀任何1-3年既diploma program就合資格?但係睇WES個網又話係要post graduate以上既program先計,係咪即係都係要去返正常大學報program?
我依家填CRS個計分學歷個度係揀Bachelor’s degree既,咁如果我是但讀個一年既diploma,係咪就當係Two or more certificates?

2 CERT = 兩張CERT,,其中一張個program要係3年或以上

btw 呢排好忙,唔該曬其他巴打幫手答
sorry我唔識英國
地球停轉咁濟
PR 既 biometric都無得做
而家outland applicants 好似直情唔出CoPR 住
想問下我讀education,個bachelor包埋pgde 同埋最近讀左個半年既education course都有張cert,個course之後如果讀埋master係可以trans credit係咪就可以算係2張cert!?
唔係好明你問咩,但master 高分過2 cert
你有master 就唔洗理咩cert唔cert
多謝樓主既post 小弟遲下考番個 ietls 就會申請入pool

做學歷證明 我自己搵左間WES 交好文件一個月就出到 仲有app睇進度 都幾清晰簡單 個system好完善 我諗佢搵唔小
我等咗個半月都話未收到文件
兄弟用邊間做?

我睇番我4-June交Transcript
琴日收到個電子版Report
前後用左兩星期到 可能係我交電子transcript所以先快小小
都係 WES
1. 想問而家ontario master同doctor stream pnp係咪搶得好勁?
之前問過中介佢地係用電腦搶
2. 同埋master名額同doctor名額係咪分開?
3. 而家廿歲頭,樓主你會建議過去讀master好啲,定doctor 好啲?我窮撚攞唔到廿幾萬出黎讀taught master,應該淨係負擔到research field
唔該曬樓主
我知有支那人收錢幫人用bot搶pnp名額

我貪玩禁過,其實棍波都都得,易過搶iphone

移民角度睇master就得啦

人生長遠角度就你自己決定
可以答你有
又可以答你無

31-39係最尷尬既年齡,個人覺得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞