移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (2)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
用WES都算好, 我用UoT搞左成半年
Phd唔係唔計working咩
冇野喇,見話得CA入面phd唔計
我想請問下你地收ITA o個陣係咪有冇得俾你揀報邊個path way?
我填form o個時見佢無得揀pathway, 怕報完個local working experience之後丟左我去CEC, 所以無寫到落去
無野了, 夾硬試左填落去, 佢真係唔計CA
應該都係未正式開始批 visa??
睇落幾啱層主
望下先
你唔係成日話美帝仲要話轉CS 個條友?

係個friend 個page 見得多
嘩 半年!
離譜到呢
小小advise
如果做完野都唔夠分要讀書,倒不如讀書先
ee+ lifeboat 兩邊都準備
要決定邊個做主申請人
過左黎簽紙,慳番唔洗proof common law
想問下去到工作一年係咪都必需要係NOC APPLY 嘅職業?

係, 要係本行
所以不如去讀咗書先
同埋醫護玩 PNP 有優勢 可以研究各省PNP
PNP其實係咪冇野要申請?
照當EE 入左POOL 佢自動會APPLY 左PNP?
唔同省唔同方法, 要逐個 Google
有D省搞到好複雜
今年香港三大 工程 U grad 準備報加拿大master
想問如果到時想留喺個到係咪一定要揀靚U
你問呢個問題真係廢話, 報U當然係報到幾高得幾高, 同移民有咩關係
外國工作經驗同本地工作經驗唔單只要OAB,仲要同一份工?
想問下點解個個都好似講話考ielts?
冇人諗會考celpip?
唔係好似會易啲咩?定係我miss咗啲乜嘢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞