移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (2)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
想問too
呢個問題同
鬼妹啲西易唔易入差唔多

睇過ubc好似收名校的u grad
東岸除uot 其他唔難入 好多選擇
你西岸得UBC 下一間已經SFU
睇地區囉
係邊到睇?唔知香港三大係佢眼中算唔算
唔難入指普通學校second up 都入到?
有冇人覺得ielts考高分其實好難 general training reading個容錯率真係好低
係 不過好睇你apply 邊間院校咩科
Ubc uot 非常難
Waterloo mcmaster普通學校2nd up應該得
認真問 Sfu呢啲雞U搵唔搵到工...
本身加拿大u grad非專科已經難搵工 以前有3個朋友都係ubc grad,搵唔到工,搵到又人工又低,最後3個都頂唔順返左香港搵野做。Diploma反而易搵工
SFU 都雞U?
巴打加油
香港人玩考試一向有優勢
Reading都過唔7,真係唔使諗,不如試下Working holiday
咁睇嚟要自己創業
記得連登有人話 working holiday visa 正
Speaking 過到就變478,考左好多次都係差一個grade
大佬 西岸經濟唔好UBC 都難
建議diploma做藍領先 學技能
之後再plan 入U
Master等高學歷就業能力比實用diploma低
尤其你外國人
連登仔全部Ivy leagues
7唔叫高分啦話 乜都唔做入去考都有啦
Reading target 8以上啦要 不過錯多過3題 已經冇8啦
最麻煩係listening 考起我串字真係死多兩錢重 扣下扣下得返7.5
好似某啲人覺得香港得三間大學咁
如果係為左work permit, 讀咩性價比最高?
但求課程輕輕鬆鬆畢業
下 sfu喎 睇下啲排名先
HR收人都係睇排名咁膚淺架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞