移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (2)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
唔難,但而家約要一個月之後
最驚佢約唔到, 之前見話d booking好爆咁
CNCC 得ITA得唔得?
之前見過話唔得, 要巴打前幾頁封信先肯搞
我未有medical pass 就交左驗身診所比我張紙 交埋LOE
唔怪得唔覆我 應該等緊medical
文科 grad eerrrr
我亂估間大專未必收你
其他唔識答
cncc唔係要submit咗application先?
submit咗先出信比你去做
係啊 預aor個半月後先出信 好似係
其實上面幾位巴打唔洗咁急, 而家加拿大入境仲未解封, 拎住COPR都係要等
Diploma唔係中學畢業都讀得嘅咩
仲以為冇限制背景添
我淨係知幼教無相關背景都得 但唔知係咪所有diploma都係
有冇高人解答
你係咪講緊幫人配眼鏡個D?

個D我有個LOCAL朋友讀過,讀到一半DROP撚左唔讀話太悶
上堂教你咩眼鏡係咩構做,教埋你D ON9野,姐係你去眼鏡舖番一星期工就會學識曬佢成年教既野

聽講無咩要求,我試下幫你問下佢讀個個係咩

其實你直接去d college到睇requirement 咪得,我問下我老婆有咩常見學店轉頭記得就覆
係呀但係讀完可以考牌
我睇咗了要12C or U 嘅science
唔知有無咩課程可以補讀返去meet個requirements呢..
唔該晒巴打你先
個朋友都係讀 https://www.senecacollege.ca/programs/fulltime/OPTC.html

一般都係Seneca. Centennial , George brown呢三間
你幾歲,Over 19 years old = mature student = 唔識字都收
有D人香港中學都未畢業,都收

UNLESS 你要讀啲好專門,例如cnc,prn,技術含量比較高,競爭大嘅。可能會有要求maths,or 科學
但係mature student 只限pr/ citizen
International student好似唔計
唔係啦,我都幾肯定係,你比錢就得
當然唔係科科都係啦,但好general個D都係比錢就收
係咪有tg group可以問野
求加 https://t.me/mamamaglione
我無開谷
移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (3)
https://lih.kg/2387208
go to new post la
好頭好尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞