移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (2)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
原來有得交電子transcripts架 依家寄去加拿大啲平郵停鬼晒 搞到我要好貴用dhl...
可唔可以留個tg問?
EE計過最盡得467分,會唔會好危險
想問下我係香港做左3年野match到佢0,A,B既requirement 但諗住過去讀書轉field 之後攞pgwp係果邊做另一個field既工,我果3年係香港做既野个唔會繼落overseas working experience?! 定我一定要係canada做番同香港一樣既野先可以count?
thx bro 依家考慮緊應該讀bcit攞個technical diploma轉field 好定係搵間u讀個mba好 本身非三大finance底 (second low gpa唔過3)就算mba收應該都係得啲冇咁好既大學 係咪讀個diploma重練會仲著數
如果轉行讀diploma對搵工方面著數D
好 感謝巴打 咁我應該會今年報bcit睇下下年9月有冇得讀 讀埋都應該夠分
想問下各位大大, 今年25, 符合b 項入面d 工種(物管)
Ielts 應該有全6
想係香港讀master, 做5年野再申請。(但按計畫行事係係CRS 計分都係得438)
如果係咁係咪要WH 先有機夠分

感謝各位指教
25歲5年後都30無得用WHV啦喎
仲有5年咁長時間,咩嘢都可能變晒,個世界都可能唔同晒
外國經驗無記錯3年就爆分
所以有心嘅最好一係plan WHV一係係加拿大讀書
太耐啦5年後
同埋CRS最多CLAIM海外工作經驗都係3年

係咪WHV先夠分,你禁一禁先知
多謝兩位意見
我都知太耐 計畫趕唔上變化
窮撚又冇錢出國讀書 唯有咁plan 下
今晚再計下 唔夠應該要放棄
你本身做左幾耐野先
巴打大家好, 想問下意見,
我同老公會行讀書移民方式,
而家等緊考ielts, 研究咗一段時間, 玩法同開支都算係清楚,
但一直仲糾結去winnipeg 定係halifax好,
前者經濟好似好d, 近期都多香港人去有照應,
後者就天氣好d冇咁凍, 因為同行仲有小朋友,
唔知係CA住過嘅巴打有冇意見? 謝謝=!!
第一年
多謝幾位巴打意見
我再搵下資料先
未夠分 但有ECA 同英文試都交左先
之後再update 如果同分睇邊個交先
CEC 啲人真係咁唔掂咩,個分只跌不升,都抽左4-5次
無新人入pool嫁咩
一停考英文個分就一路插水
冇咁多新人補充
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞