移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (2)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
係大致相同嘅工種
但係U 都有平同貴, 仲有方唔方便嘅考慮
sorry, this link is better (same video, but you can start from the beginning)
watch from 12:20, you are not alone
https://youtu.be/1uYK7dfcXdw
加拿大master要比學費
身為處女座IT狗的我從未感到如此高興
好 唔該晒你
咁我繼續準備Celpip
IELTS考左幾次得8966, CELPIP考左幾次12,12,11,9, 主要係卡係celpip speaking 9
加拿大呢排PNP 多收IT 人
你夠分又好運嘅話可能會中某啲PNP draw
所以有人會揀community college, 亦有人會揀post grad diploma 甚至undergrad level 嘅 diploma
不過幫唔幫到搵工就唔知啦
我自己諗住讀完留喺嗰到搵工
所以就想知如果入唔到頭幾嘅大學master
會唔會好大影響 同埋都想知呢個會唔會係移民嘅方法
想請問下係咪寫個pdf叫佢出信, 再upload上去police cerftificate o個欄就得?
因為upload完d file佢話Uploaded - not submitted to IRCC, 我怕係咪要submit佢先會睇到?
如果真係拎唔到reference letter 可以點搞
良民證full booking ,好彩一早book 定
去稅局拎記錄,糧單,寫信解釋

詳細canadavisa.com 個forum有好多人有同樣問題
過左medical pass佢會出個pdf叫你去拎,我尋日啱啱收到

thanks, 係咪即係upload晒check list上所有野
然後Police certificate o個到就用LOE頂
跟住submit去IRCC再等佢應, 定upload晒唔洗submit佢都會出
無野了, 我諗我明了
sorry, 儲文件有D壓力搞到好緊張
有睇
有打算搵senior同事幫手寫
Self declaration
Contract
Job ad
Employment letter
End-contract letter
會試下搵返個job ad了
唔該哂巴打
可以參考 但唔係話人得地就等於你都得 最後要睇少少運氣
其實最主要問題係你senior 肯同你寫D咩先? 全部樣包括人工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞