移民 加拿大 Express entry + PNP 討論 (2)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
巴打熟唔熟Master of Education 係果邊既情況
多謝你
出左街廢事check NOC,但0開頭好似係CEO Manager level,你應該睇錯/打錯

憑記憶應該係1241 admin assistant

我唔知你政府做咩位啵

如果你33歲讀完有480分,我覺得可以ok呀

如果你1516個位係驚移民政策改變,觀乎你拎到480分,你個底都唔會差左去邊,讀完轉制我估你都仲有得玩

如果到時EE,唔想玩。又可以玩ONIP,你有master

讀完master 可以有work permit又留低做野

Btw你讀master,spouse/ common law可以跟你,就拎work permit,唔洗搞whv都得

最尾失敗既,你輸兩年時間,輸master 錢。但老實講大學admin都無咩職升嫁啦下話,你份工都唔係話有好大前途去衝量
巴打有冇TG可以比我問野
教書5年 ielts academic四份卷8分以上 有Master 計過都係480左右,唔知有無機會⋯
宜家仲準備緊啲文件 未申請
EE係咪都要有job offer係手?因為我見個LMA要係EMPLOYER去整
480即刻入pool等開關佢派邀請啦
答埋下面,ee唔駛有工都可以申請。不過想攞job offer個50/200分就要LMIA要請你個老細證明無本地人肯做,呢個時勢個個攞緊緊急benefit時可想而知個難度 (講真未疫症前都好難搵到人未落地都肯sponsor LMIA)
無offer 又唔夠EE分要睇下PNP啦
想問下BCPNP個Tech Pilot係咪好大機會因為今年疫情唔再extend? 佢本身申請條件係有當地tech related既job offer就申請得?咁樣應該易過叫老細搞LMIA?
等緊啲大學認證,搵咗WES
唔知個分會唔會愈推愈高
巴打知唔知bcpnp果d master係咪讀完一定有pr?定係仲要爭
有,但唔係私隱/自爆最好係到問
https://t.me/cupbuencup
即刻搞學歷認證,即刻考general,輕鬆
推高就應該會啦,咁耐唔抽走FSW啲人,一定留咗好多高分但走唔到嘅人。不過超高分嘅人去減d會跌返。其實480都算超高分
想問吓如果手hold一個香港嘅CS Degree加cs一年工作經驗,想過加拿大讀Master係咪一定要讀翻同類嘅科,嗰一年工作經驗先計數?
唔該晒因為對IT真係冇興趣
咁如果我讀其他緊缺職位相關嘅科嘅master,咁我之前IT嘅響香港嘅相關工作經驗係咪唔會計?
3年幾政府
政府點搵人寫信
咁我應該用邊個緊缺職業嚟報?如果我讀醫護嘅話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞