[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[44] SONY XPERIA 1 MARK 2 預定6月出啦

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
你訓醒未
聽聞係
好到真機到手就知
1 嗰陣連喂媽都話係全時4k
結果得啖笑

An 9 嗰陣 xz2p 可以用adb 改全時4k, 但升An10 後連依招都無埋

如果1 ii 唔係全時 4k, 咁乜鬼4k vs 120hz 既討論都係廢話

咁我用d mxplayer 播nas果d 咪都無4k
要 120Hz 好過要 4K 啦,拍埋 S20 Ultra 比,真係唔會想用返 Xperia 1
但係咪就會cut左D畫面
yes
XZ2P 經驗:
佢有啲似Sony Android TV, full screen 睇片會出到4k
啱啱用4K test pattern 片試左 Google Photo, mx player 都係出到真4k

點解我淨係講播片,因為試左Google Photo 睇相係一定出唔到 4k 。同一張4K test pattern 相起 Google Photo 同Sony 相簿睇明顯有分別

所以1 ii 點玩一定要試清楚
咁當然會, 例如你睇netflix啲舊劇集得4:3 (例如Friends), 你一拉到fit 21:9 咪會cut部份畫面
希望快D出
部XZP個差電位虧虧地~捱唔到咁耐
咁都好d
最少mx都食到

同埋Netflix
https://youtu.be/7jWI-fWVB54

佢講哂你想問既野
但Netflix係咪佢講既得720就有保留
與其cut轉主題不如cut撚咗個相機app佢啦
開返個api出嚟畀人裝gcam好過啦
Photo Pro 已經夠
photo pro好足夠
如果佢無delay
年年啲software都寫唔切
sony有咩唔好?點解要跳船?
代人講:咁多嘢嫌,走啦
真喎
講左成晚咁介意無120Hz捽moon咪死去捽三叔囉
個人認為 4k 重要過 120hz
Sony下代機換芒喇
已經定制左
換咩MON?
會無左4k?
7.2inch的5120*2160 90hz /2560*1096 120hz
塞 6000mAh 電?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞