[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[44] SONY XPERIA 1 MARK 2 預定6月出啦

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
唔清楚
7.2inch 21:9咪成把劍咁長
Docomo版推到6月出
其實買得Sony唔係貪個樣,就係講信仰
淨睇spec高低係唔會有人買sony
二手科技出晒名
買新機又要夾件豬頭骨
更新又慢,就算有更新,舊機永無新功能
香港維修又西過人
咁都仲買為咩呀

呢五年
淨係個樣都殺曬你三叔啦
除左2018,即係XZ2嗰年
所以咪有adaptive sync
我同你一樣係4K mon打機,我好難接受200ppi以下嘅mon
但你真係可以去apple 玩一陣部ipad pro,high res同high refresh rate共存真係好正
有4k 90hz就好滿意
想問xperia10 ii可以可hidden左下面果3粒按鈕?
Android 10嚟,有得係settings較
我而加xz1都係andriod 10, 但係好似冇得set
你真係信?
有 7 吋都偷笑啦,仲 7.2 吋
講負優化點及 Sony,或者應該講成無優化
XZ1有10? XZ2 XZ3就Sony全部冇下放到 gesture
只係D人搞唔清楚

自己係因為愛先買
定因為好先買

死都要吹佢好,有陣時會顯得盲目無知

柒完就屌其他機嚟團結軍心 就真係低手左d

Sony呢個處境嚟講
買住屌先係叫真愛
可能我記錯
或者

新機應該有掛
佢講既負優化係早年既固有印象

但咁你有哂2部機又真係有說服力過佢

三星比人屌得多 真係不斷都有改善
今年120hz既機嚟計
Smooth既程度都數一數二
三星UI簡直係負優化
啲icon好柒
又加埋晒啲唔知乜自家功能
試過default開咗咩battery optimisation
結果email都收唔到
X1打後嘅機 入Setting個system較手勢最好
設定 系統 手勢 手勢導覽
都話我有部一出就買左既iPad Pro 2018囉
就係一直都用緊60Hz device同120Hz device
我唔覺得呢個gimmick有咩咁吸引
iPad Pro都係佢performance上屈哂機吸引我多過咩120Hz啦
其實呢個range真係覆蓋日常旅行相
再長焦一係影function, 演唱會, 畢業禮果d, 果d室內咁低光我一定用相機啦
我試過s20u個10倍, 咁長焦一定勁震根本用唔到
我寧願唔要咁高倍,整高d質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞