[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[44] SONY XPERIA 1 MARK 2 預定6月出啦

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
個問題咁復古
部1仔發覺用唔到指紋開機,
諗住重開機試下,發覺連指紋登錄都無埋,
有無人試過?
應該指紋感應報廢,一係整,一係唔好用
我依家部垃圾雷蛇兩個月就冇左
去旺角整啦咁
有人試過2k落1080都係清過原生1080
所以你話矇咗係錯
咁搞笑
分分鐘係個咪太靈敏
唔知係你get錯定我get錯
我係講4kmon 睇1080嘅野會因為upscale而矇
2k downscale 落1080mon我都信係會清過1080出1080mon
我未過保,見到sony銀城有得整機
整囉
你係咪覆錯人
佢果部係sony x1
用魯蛇係我
部機2100蚊用一年當玩具玩下
X1 m2出左就轉
部垃圾魯蛇未過保照rma,整完做後備機
識cancel d風聲
但拍片 gg聲
我覺得分分係軟件bug
我覺得分分係軟件bug
嗱,我直譯段片條友講咩咋
條友就話個cam真係有聲同埋個咪太近cam
呢d硬件問題好難軟件解決,不過都希望有得搞
而1080拍片質素差太多,
轉cam好撚煩,
led燈閃爍detect慢呢d軟件問題就有待改善
我估因為ultra wide有AF組件而又太近收音咪所以收到摩打聲。
如果遲下出更新俾Cinema Pro有得揀指定咪收音或者直接用FiLMic Pro呢類有得俾你揀用邊個收音咪嘅app拍片應該可以避開問題。
結果又係假4k

唔好又話無分別,用過xzp 同 xz2p 改 wm size 就知幾大分別
個人都review得好有心機
真係派左段 短片
https://youtu.be/M5P6EAm8iK8
我發覺依家好似得日本人搵到多問題,歐美嗰啲review無乜問題喎⋯⋯
同埋睇返個收音咪其實喺機頂,離鏡頭組都一一段距離喎
國際版同日版分別?
唔係又玩AB呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞