[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[44] SONY XPERIA 1 MARK 2 預定6月出啦

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
因為日本企業多數只集中攻日本國內市場, 黑科技優先供國內使用

出到國, 同一款機去到歐洲可能唔SELL得, SONY都係一樣

加上日本企業轉型反應慢, 又要保衛日本國內市場, 好多都冇心搞海外市場

好似TOSHIBA D REGZA電視, 日本國內頂級畫質, 海外就垃圾ODM機

SONY已經比SHARP好, 冇咁封閉.
舊款iphone都係iphone

最緊要係APPLE
Sharp係死於佢on9
先唔講零外銷
內銷可以因為鎖台 出多個同機唔同version比Softbank Docomo Au用
大佬呀你是咪傻架
二戰三菱中島川崎已經咁樣serve陸軍同海軍互鬥開多條唔相容生產線浪費資源比美國佬笑足80年
春夏秋冬都出新機痴媽筋
佢地唔係解決問題唔鎖台而係用更多成本做多一重既成本
美帝iPhone一巴車埋黎就玩完
TOSHIBA 賣左電視業務喇
賣左海外電視業務咋

日本國內仍然係自家靚野
鎖台又係一個證據見到日本仔某程度啲固步自封
做咩唔可以令到user可以換台啫
要講畫質真係未到佢
Sharp p記 罪大都係佢前面
Sharp好多年前已經唔得啦

Regza畫質同Bravia有得鬥架

日本國內既Regza係靚野黎,佢粒圖像engine好勁
日本好多年前係唔可以轉台,冇得帶電話號碼轉台
剩係行入Biccam yodobashi 睇到堆洗衣機剩係個樣已經一巴車爆全世界
唔外銷
架仔啲社長個腦是咪裝屎

Sony真係好例外 雖然都只係比較開明
日本Hitachi洗衣機
留名,x1 mk2咁貴都係要照衝
部雷蛇真係好撚廢
同埋打機叉電唔入電池正啊
每部機一叉電就又慢又熱,打緊機又停唔到
x1 ii等到七千甚至六千唔知要幾耐
https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=27975

Xperia 1 II 作為首款 Sony 的 5G 手機,相信大家都十分關心它的正式推出日及定價,最近 Sony 已宣佈,將會在 5 月 22 日,正式在日本推出,定價會是 133,600 日元,折合約 HK$9,636。
現在 Sony Xperia 1 II 已有日本的推出日期及定價,估計香港版亦會緊隨其後上市。由於日本買手機普遍定價都比香港高 20% 左右,預計香港版 Xperia 1 II 定價約為 HK$7,699。
下年m3出都未必得
有冇咩網d review會必測shutter lag?
睇下呢代會唔會又係咁
講真相機幾靚都好,寧願傻瓜mode一影就係
好過左set右set,又或者影完等成秒幾兩秒先睇到成像
留名
我 x5 成日打住機差電好彩都唔熱... 熄左個 game enhancer 打機開心哂
幾時出xperia 5 mark 2
10月底有冇
xzp頂唔住啦
我手細,鍾意細機
lm
Xperia 1m2
拍片
最高iso800

相機最高iso
16mm 1600
24mm 3200
70mm 1000
每秒20張連拍上限200張

https://av.watch.impress.co.jp/docs/series/zooma/1253/581/amp.index.html?__twitter_impression=true
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞